Basketballers Heroes winnen 'te relaxed' in Europa

20 oktober 2021 om 07:00 • Aangepast 20 oktober 2021 om 11:47
nl
De basketballers van Heroes hebben goede zaken gedaan in de Europa Cup. De Bosschenaren versloegen het Tsjechische Opava met 87-82. “Het resultaat is prima”, stelt coach Erik Braal na de tweede overwinning in Europa op rij.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Toch liet Heroes een grote kans liggen om aan het doelsaldo te werken en om de Tsjechen met een grote kater huiswaarts te sturen. Twee en een halve minuut voor het einde was het verschil 17 punten in het voordeel van een goed spelend Heroes.

Topscorer Austin Price (24 punten) was kritisch op zichzelf en de Bossche ploeg over de slotfase van de wedstrijd. “We werden te relaxed en speelden toen om de voorsprong te verdedigen en niet meer om die groter te maken.”

“We moeten het gewoon afmaken.”

“We moeten het gewoon afmaken”, aldus de teleurgestelde Heroes-uitblinker Clay Mounce (18 punten en 7 rebounds) over de eindstand op het scorebord. “We speelden 35 minuten goed, maar werden te gemakzuchtig.”

Coach Erik Braal was tevreden met het resultaat en grotendeels tevreden over de teamprestatie, maar niet over de laatste 150 seconden van de wedstrijd. “Niet heel veel van mijn spelers hebben de ervaring die ik wel heb. Ik moet ze leren dat als we met 30 punten verschil kunnen winnen we ook met 30 winnen en niet met 5.”

De wedstrijd was de eerste helft een fysiek gevecht en na de rust maakten de verdediging en de wisselspelers van Den Bosch het verschil. Mounce speelde een hoofdrol in die fase, in zowel verdedigend als aanvallend opzicht.

“We wisten dat de Tsjechen ervaren en sterk zijn."

Op de vraag of er een woord is dat hem typeert moest hij even nadenken. “Mister do it all”, kwam er vervolgens met een lach uit. Uiteindelijk was de Amerikaan tevreden over het spel van Heroes in het grootste gedeelte van de wedstrijd. “We wisten dat die Tsjechen een ervaren en fysiek sterke ploeg zijn, maar we wisten hoe we het verschil moesten maken en dat deden we goed.”

De eerste helft werd Heroes gedragen door de Amerikaan Price die in die helft maar liefst 21 punten scoorde, vooral driepunters die de Tsjechen veel pijn deden. “De eerste wedstrijden van het seizoen zat ik niet lekker in mijn vel en ben daarom extra gaan trainen. Dit keer vonden mijn ploeggenoten me en lukte het.”

“Het is te frivool."

Net als bij de winst in Portugal een week geleden op Benfica wisselde Heroes hoogte- en dieptepunten af. Coach Braal beaamde dat. “Het is te frivool. Maar we zijn pas zes weken bezig, het gaat beter worden. Het einde van deze wedstrijd komt op mijn to do-lijst.”

Volgende week speelt Heroes in Rusland tegen medekoploper BC Parma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.