Vrouw (55) 'vecht voor haar leven' na aanrijding, scooterrijder reed door - Omroep Brabant

Vrouw (55) 'vecht voor haar leven' na aanrijding, scooterrijder reed door

21 oktober 2021 om 23:04 • Aangepast 22 oktober 2021 om 09:19
nl
Wie heeft een scooterrijder gezien die afgelopen dinsdagochtend in Raamsdonksveer een vrouw van haar fiets reed? Dat vragen Bart van den Dungen en zijn schoonfamilie zich af. Zijn 55-jarige schoonmoeder ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar van de dader is nog geen spoor. "Ze vecht nu voor haar leven. Iedereen is helemaal van slag."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De schoonmoeder van Bart zou dinsdagmorgen op bezoek komen. Ze vertrok rond acht uur op haar elektrische fiets, maar kwam nooit aan. Op de Maasdijk, in de buurt van de rotonde bij een Toyota-importeur, werd ze rond kwart over acht geschept door een scooter. "Ze wilde een fietser inhalen en toen werd ze geraakt door een scooter die ook aan het inhalen was."

"De bestuurder is doorgereden."

De 55-jarige vrouw is doof en is daarom extra voorzichtig. "Ze is van jongs af aan gewend om hier te fietsen of te wandelen. Ze heeft spiegels op haar fiets, dus als ze de scooter had gezien, had ze nooit ingehaald. Niemand fietst zo voorzichtig als zij."

Volgens ooggetuigen werd het slachtoffer van haar fiets gelanceerd. "Ze is op haar arm gevallen en op haar hoofd terechtgekomen." Het is niet duidelijk of de bestuurder haar opzettelijk aanreed. "Maar hij is wel doorgereden", vertelt Bart. Gelukkig waren er twee meisjes die het zagen gebeuren. "Ze hebben 112 gebeld en twee auto's laten stoppen om te komen helpen."

Met spoed werd de vrouw met de ambulance naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht. "Daar bleek dat ze een gedeelte van haar linkerkant niet meer kon bewegen. Haar hersenen zijn opgezwollen en er is een hoge druk in haar schedel ontstaan, waardoor er bloedingen zijn. Ze is wakker, maar contact is niet mogelijk." De hele familie is erg van slag.

"Ik hoop dat hij zich schuldig voelt."

Wie de bestuurder was, is nog niet duidelijk. De familie heeft aangifte gedaan en de politie doet nog onderzoek. De twee meisjes die het zagen gebeuren, hebben al met de politie gepraat.

Ondertussen heeft de familie in een oproep op Facebook gevraagd om tips. "We zijn dringend op zoek naar getuigen of mensen die een dashboardcam hebben of zo. Of mensen die de dader hebben gezien." Ze zouden graag zien dat de dader zichzelf meldt. "Ik hoop dat hij zich schuldig voelt. Hij moet er iets van gemerkt hebben", zegt Bart.

Ook de politie heeft nu een oproep geplaatst om te vragen of de scooterrijder of getuigen zich willen melden. De bestuurder is iemand die op een zwarte scooter reed en een zwarte jas en zwarte helm droeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.