Drukste spits van 2021, vooral Brabant was de klos - Omroep Brabant

Drukste spits van 2021, vooral Brabant was de klos

22 oktober om 17:31 • Aangepast 25 oktober om 09:51
Foto: ANP.
Foto: ANP.
Het begin van de herfstvakantie in het zuiden en het eind van de herfstvakantie voor het noorden zorgden vrijdag voor een extreem drukke avondspits. Volgens de ANWB was het de drukste spits van dit jaar met 771 kilometer file. Ruim de helft van de files stond in Brabant.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Vooral op de A2 vanuit het zuiden naar het noorden was het druk. “Het is daar al de hele week druk door werkzaamheden aan de brug bij Hedel. Door de vakanties en het slechte weer is het alleen maar erger geworden”, zegt Heleen de Geest van de ANWB. Op de A2 stond het ook vast vanuit het noorden naar het zuiden. Andere knelpunten waren de A27 van Breda naar Utrecht en de A50 van Eindhoven naar Arnhem.

"Rond twaalf uur begonnen de files op te lopen in aantal en in lengte. In het zuiden zagen we vooral op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven en op de A2 tussen Maasbracht en Eindhoven veel vertraging ontstaan door ongevallen", laat de ANWB weten.

"We zien de afgelopen weken dat het steeds drukker wordt op de wegen en dat de vrijdagmiddag hierbij de kroon spant. Vorige week stond er op het hoogtepunt 443 kilometer, de start van de herfstvakantie voor regio's Noord en Midden was hier mede de oorzaak van. Vandaag stond er tijdens de piek 521 kilometer op de rijkswegen. "

De vijf drukste spitsen van dit jaar waren allemaal op de vrijdagmiddag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone
Wachten op privacy instellingen...