Harrie Lavreysen naar halve finale WK sprint

23 oktober 2021 om 20:17 • Aangepast 24 oktober 2021 om 20:10
nl
Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft zonder al te veel moeite de halve finale bereikt van het WK sprint in Roubaix. De titelverdediger rekende zaterdagavond overtuigend in twee ritten af met de Fransman Helal Rayan.
Profielfoto van Bert van DoornProfielfoto van ANP
Geschreven door

In de halve eindstrijd is zondag opnieuw een vertegenwoordiger van het gastland zijn tegenstander, Sébastien Vigier.

Wachten op privacy instellingen...

Nederlands onderonsje?
Jeffrey Hoogland, de andere Nederlandse medaillekandidaat op dit onderdeel, verloor in de eerste kwartfinalerace van de Rus Michail Jakovlev. Het verschil op de streep was één duizendste seconde. Hij herstelde in de tweede confrontatie het evenwicht en maakte het vervolgens in de beslissende barrage sterk af. Op weg naar een Nederlands onderonsje om het goud moet Hoogland de Duitser Stefan Bötticher verslaan.

Lavreysen maakte zaterdag indruk en liet zien te azen op zijn derde titel in het noorden van Frankrijk, na het succes op de teamsprint en de keirin. Rayan probeerde hem in de kwartfinale eerst te verrassen met nog een ronde te gaan, maar zag de Nederlander al in de laatste bocht langszij komen en gemakkelijk winnen. In de herkansing was hij volstrekt kansloos en gaf de strijd al ver voor de finish op.

LEES OOK: Wéér WK-goud! Harrie Lavreysen de snelste op de keirin

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.