Ruim 75 procent meer coronabesmettingen dan week geleden - Omroep Brabant

Ruim 75 procent meer coronabesmettingen dan week geleden

26 oktober om 16:10 • Aangepast 27 oktober om 16:11
Foto: GGD West-Brabant
Foto: GGD West-Brabant
Het aantal coronabesmettingen in Brabant laat opnieuw een flinke stijging zien. In de afgelopen week zijn er 5071 nieuwe positieve tests geconstateerd. Dat is 75,8 procent meer dan een week eerder. Het aantal ziekenhuisopnames nam met meer dan vijftig procent toe.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het is de vierde week op rij dat de cijfers stijgen. Vorige week werden er nog 2884 nieuwe positieve tests afgenomen in Brabant. Met 5071 nieuwe besmettingen erbij is dat dus een stijging van 75,8 procent. De toename is veel groter dan vorige week, die was toen 42,8 procent.

Landelijk beeld
De cijfers in Brabant liggen in lijn met de landelijke trend. In heel Nederland werden er afgelopen week 38.733 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat is zo'n vijftig procent meer dan de week ervoor. Het is het hoogste weekcijfer sinds half juli.

Het reproductiegetal daalde afgelopen week wel: van 1,20 naar 1,19 Dit betekent dat 100 mensen 119 andere mensen besmetten. Vorige week was het reproductiegetal ook al gedaald.

Ziekenhuisopnames toegenomen
De flinke stijging besmettingen was in de afgelopen week ook terug te zien in de Brabantse ziekenhuiscijfers. In de afgelopen week tot maandag werden er 231 nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Het gaat om patiënten die een coronabesmetting hebben of een verdenking daarvan. Dit is 57,1 procent meer dan een week eerder.

Vorige week werden er nog 147 nieuwe patiënten opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen. Dat was een stijging van 10,5 procent, ten opzichte van de week ervoor.

Deze dinsdag liggen er 104 patiënten in het ziekenhuis bij wie een coronabesmetting is vastgesteld.

Het aantal nieuw opgenomen patiënten met een coronabesmetting of een verdenking daarvan (beeld: ROAZ).
Het aantal nieuw opgenomen patiënten met een coronabesmetting of een verdenking daarvan (beeld: ROAZ).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...