Stevige buien op komst: 'Dit weekend heb je vaak je paraplu nodig'

30 oktober 2021 om 10:11 • Aangepast 1 november 2021 om 11:02
nl
"We moeten dit weekend even door de zure appel heen bijten", vertelde Diana Woei van Weerplaza zaterdagochtend in het radioprogramma 'Weekend!' op Omroep Brabant. We krijgen zowel zaterdag als zondag te maken met bewolking en regen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Je paraplu heb je deze zaterdag vaak nodig", waarschuwde Woei. De dag wordt getekend door bewolking en regen. "Daarbij is het aan de frisse kant, zeker ten opzichte van vrijdag. Het wordt maximaal 14 graden, bij een matige wind uit het zuiden."

Ze verwacht dat het pas later in de middag wat droger zal worden, vanuit het westen. "Maar helemaal droog wordt het pas zaterdagavond en -nacht."

"Tien tot vijftien millimeter regen."

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de wintertijd in.

"Als de zon vervolgens opkomt - om halfacht in plaats van halfnegen - ziet het er zondagochtend fraai uit", vertelde Diana. "Met geregeld zonneschijn. Er zijn dan wel wat hoge sluierwolken. Die bewolking wordt in de loop van de dag wat dikker en ik verwacht in de tweede helft van de middag en in de avond stevige buien vanuit het westen. Die brengen dan meer regen met zich mee dan zaterdag, maar dan in kortere tijd."

In een tijdsbestek van twee tot drie uur kan dan tien tot vijftien millimeter regen vallen. "Terwijl er deze zaterdag drie tot vijf millimeter valt over heel de dag. Dus ook zondag heb je een paraplu nodig. Maar voordat deze buien arriveren, is het nog wel aangenaam qua temperatuur met 16 of 17 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!