Video

Vliegverkeer op Eindhoven Airport weer hervat na problemen in verkeerstoren

31 oktober 2021 om 06:00 • Aangepast 1 november 2021 om 11:12
nl
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport was tot zondagochtend halfelf verstoord door technische problemen bij de lokale verkeerstoren. Passagiers van de vlucht van Ibiza naar Eindhoven, die vanwege deze problemen een stuk later vertrokken, kregen te horen dat de problemen veroorzaakt zouden zijn doordat de computer in de verkeerstoren op hol sloeg door het ingaan van de wintertijd.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Mariélle Bijlmakers
Geschreven door
Peter de Bekker & Mariélle Bijlmakers

Eindhoven Airport waarschuwde vanwege de technische problemen voor vertragingen en annuleringen van vluchten.

Wintertijd
De vluchten van tien uur uit het Italiaanse Rome en van tien voor elf vanuit het Spaanse Malaga werden omgeleid naar het Duitse Weeze. Andere vluchten werden omgeleid naar Maastricht en Rotterdam. Om halfelf werd het vliegverkeer weer hervat.

Hoe de technische problemen in de verkeerstoren ontstonden, is niet bekendgemaakt. Maar passagiers op de vlucht van Ibiza naar Eindhoven, die ook last hadden van de technische malheur in Eindhoven, kregen van hun piloot te horen dat de problemen veroorzaakt zouden zijn doordat de computer in de verkeerstoren op hol sloeg na het ingaan van de wintertijd.

Kloten
Vooral veel Belgische reizigers stonden in Eindhoven op de bus te wachten naar het Duitse Weeze, om alsnog naar Malaga te kunnen vliegen. "Kloten". zei een Belg over de situatie op Eindhoven Airport. " Er lopen mensen in hesjes rond, maar die weten nog minder dan wij".

Andere Belgen kunnen wel lachen om de situatie: "Voilà: in Eindhoven schijnt de zon en wij zijn er toch zeker van dat we vandaag nog in Malaga zullen geraken."

Drukte bij de bussen op Eindhoven Airport (foto: René van Hoof).
Drukte bij de bussen op Eindhoven Airport (foto: René van Hoof).
De problemen op Eindhoven Airport leverden reizigers flink wat overlast op (foto: René van Hoof).
De problemen op Eindhoven Airport leverden reizigers flink wat overlast op (foto: René van Hoof).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.