Zeearend Homer is vermist: 'Ze ziet slecht en overleeft zelfstandig niet'

31 oktober 2021 om 06:38 • Aangepast 1 november 2021 om 11:06
nl
De Amerikaanse zeearend Homer van het Topvogel Roofvogelpark in Diessen is vermist. "Onze geliefde, klunzige mopperkont is na een plotselinge windvlaag weggevlogen", laat Jens van Kemenade weten. Hij maakt zich grote zorgen. "Ze is slechtziend en zal niet lang zelfstandig overleven!"
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Jens roept mensen op Facebook op om, wanneer ze Homer zien, meteen met hem of Carel van Oirschot te bellen. "Ze is niet gevaarlijk, ook niet voor huisdieren. Zolang je haar maar niet probeert te vangen en afstand houdt."

"Ze vloog nooit verder dan een paar honderd meter."

Hij vermoedt dat de vogel zich nog in de buurt bevindt. "Vermoedelijk dichtbij Baarschot, tussen Esbeek en Westelbeers."

Jens vreest dat de zeearend niet zelf de weg naar het park kan terugvinden. "Homer is nooit verder gevlogen dan een paar honderd meter, dus ze kent de weg niet. Ook zelfstandig jagen zal haar niet lukken."

"Ze zit bij voorkeur op de grond."

Eigenaar Carel van Oirschot van het roofvogelpark laat weten dat de vogel vanwege haar slechte zicht moeilijk kan jagen, maar dat ze het wel eventjes moet kunnen uithouden in de vrije natuur. "Het is namelijk niet heel koud en ze is goed doorvoed. Enkele dagen zonder eten zouden voor haar dus niet rampzalig zijn, al is het wel vervelend."

Homer is te herkennen aan haar witte kop en witte staart. Ze heeft een spanwijdte van 2,20 meter. "Ze zit bij voorkeur op de grond of op lage zitplaatsen in het open veld", vertelt Jens van Kemenade. "Bij harde wind vaak vlak tegen een bosrand of een gebouw."

Homer is vermist (foto: Facebook Topvogel Roofvogelpark in Diessen).
Homer is vermist (foto: Facebook Topvogel Roofvogelpark in Diessen).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.