Ballenmeisje Jayly (14) drijfnat in RKC-stadion: 'Ik vond het wel gezellig'

1 november 2021 om 20:30 • Aangepast 9 november 2021 om 15:31
nl
Zittend op een witte klapstoel, moederziel alleen en helemaal doorweekt door een van de vele hoosbuien zondagmiddag. Daar zat ze dan, in de stromende regen langs het veld van het Mandemakers Stadion: de veertienjarige Jayly Veltman uit Waalwijk. "Het was echt de hele tijd aan het regenen", vertelt het ballenmeisje aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Corrado Francke
Geschreven door
Corrado Francke

Het was een indrukwekkend stilleven tijdens RKC-Cambuur: het rechtop zittende meisje met regenjas en witte sneakers, volledig gefocust op de wedstrijd. Dat beeld werd echter bruut verstoord door de enorme plensbui.

"Ik had geluk dat ik dit weekend nieuwe schoenen heb gekocht."

"Ik heb er wel vaker gezeten toen het gewoon aan het miezeren was", vertelt ze, "maar ik heb nog niet meegemaakt dat dit de hele wedstrijd zo doorging. Dit was wel heel extreem. Ik had geluk dat ik dit weekend nieuwe schoenen had gekocht, want die zijn nu nog niet droog", zegt ze lachend.

De camera's van ESPN waren ook aanwezig en waren in de tweede helft even op Jayly gericht. "Even naar binnen was wel fijn geweest, maar ik zat daar en had wel een taak", reageert de Waalwijkse nuchter.

Wachten op privacy instellingen...

Ondertussen begon de gracht van het Mandemakers Stadion steeds meer op het Wilhelminakanaal te lijken en kreeg Jayly het wel een beetje koud, maar het dappere ballenmeisje hield vol.

Sterker nog, ze vond die stortbui eigenlijk helemaal niet zo erg. "Ik vond het zelfs wel gezellig", beschrijft de trouwe RKC-fan. "Ik zat wel lekker, was voetbal aan het kijken en kon af en toe even lopen om een bal te gaan halen."

"Allemaal vrienden zagen me op tv."

En nog voordat Jayly de samenvatting had gezien van de wedstrijd, stroomden de reacties al harder binnen dan de regen die middag deed. "Allemaal vrienden zagen me op tv, die zeiden: ik zou dat echt niet kunnen hoor."

Van de club kreeg ze slechts een bedankje voor het dappere werk, maar gelukkig waren haar ouders er ook nog. "Ze hadden een warm bad voor mij klaargemaakt en pizza besteld, dus daar was ik wel blij mee", lacht ze.

"Over een paar wedstrijden zit ik er vast weer."

Hoe dan ook, het vreselijke weer zorgt er niet voor dat Jayly de volgende keer op de tribune zit in plaats van langs het veld als ballenmeisje. "Ik denk dat ze dan weer staat te springen", vult vader Will aan, waarop Jayly weer reageert: "Ja, ik vind het hartstikke gezellig. Over een paar wedstrijden zit ik er vast weer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!