Video

Brabant bruist weer, tijd voor de terugkeer van Zinderend Zuiden

2 november 2021 om 11:37 • Aangepast 2 november 2021 om 13:23
nl
Halloweenavonden, Festival Circolo en hetBlaaskapellenfestival, Brabant bruiste dit weekend weer ouderwets. Nu het weer mag, trekken jullie er in het weekend weer massaal op uit. En waar jullie gaan, gaat Zinderend Zuiden. Het televisieprogramma is daarom vanaf dinsdagavond weer terug.
Profielfoto van Mylene Nieuwenstein
Geschreven door
Mylene Nieuwenstein

“Een gigantische happening. De sfeer is fantastisch. Heel ’t dorp werkt mee”, aldus Sjaak Pruijssers, een van de vele vrijwilligers van Halloween Raamsdonk. Zij jaagden zo'n 300 bezoekers de stuipen op het lijf. De 9e editie van Halloween Raamsdonk overtrof alle voorgaande jaren. De griezelfans trokken in en rond het dorp Raamsdonk langs spooklocaties, waar het vaak hevig schrikken was. Bezoeker Marco: "Ja, het was echt heel spannend."

In Tilburg stond er iets heel anders op het programma: Festival Circolo. In het circus zijn geen dieren te vinden, maar wel acrobatiek, muziek, dans en theater. "Twee minuten spanning en sensatie", zegt een van de bezoekers over de act ‘Het kortste concert’ die voorbijkwam.

Schik
En dan zorgde in Haps verschillende blaaskappellen nog voor een sfeervolle muziekavond. Dat muziek van blaaskapellen leeft in verschillende delen van Brabant, was afgelopen weekend heel goed te merken in De Posthoorn in Haps. "Als het publiek schik heeft, dan hebben wij ook schik", aldus een van de muzikanten.

In het tv-programma Zinderend Zuiden kun je vanaf vanavond (2 november) weer elke dinsdagavond genieten van alles wat zolang niet meer mocht, maar nu weer wel. "We doen daarin verslag van de mooiste evenementen, leukste festivals en andere uitjes die je niet wil missen. Keus genoeg, want er is elk weekend volop te doen in Brabant", aldus televisiemaker Pètry Gamers.

Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.