Anita’s atelier moet na 9 jaar wijken voor parkeergarage

1 november 2021 om 17:23
nl
Na negen jaar moet Anita Ammerlaan haar atelier in de Roosendaalse binnenstad verlaten. In het pand aan de Markt komt namelijk een appartementencomplex. Haar atelier op de begane grond zal veranderen in een parkeergarage voor bewoners. “Het is een paradijsje geweest. We hebben heel veel mooie momenten gehad.”
Profielfoto van Niek de Bruijn
Geschreven door
Niek de Bruijn

Een tikje melancholisch blikt ze terug op de workshops, wijnproeverijen en exposities, die ze samen met haar man Patrick Roelofs organiseerde. “Dat zullen wij enorm gaan missen.”

Naast de vele schilderijen, hangt er ook een aantal tekeningen van haar kinderen aan de witte pilaren. Net als hun ouders brachten zij veel tijd door in het atelier, vertelt Ammerlaan. “Ze hebben in deze geweldige, grote ruimte leren lopen en fietsen.” De fietsjes van haar kroost staan inmiddels opgesteld tussen de verhuisdozen. Op 30 november moet ze namelijk de sleutel inleveren.

"Waar de ene deur dichtgaat, gaat een andere open."

Met het vertrek van het atelier neemt Roosendaal afscheid van 1150 vierkante meter aan kunst. Ook de winkel met teken- en schildermaterialen verdwijnt. “Ik denk dat er veel bezoekers zijn die deze ruimte heel erg gaan missen.”

Een nieuwe ruimte voor haar kunst heeft Ammerlaan nog niet. “Maar waar de ene deur dichtgaat, gaat een andere open. We hebben wat lijntjes uitstaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.