Video

Basketballers Heroes verliezen van Benfica, coach Braal: 'Mijn schuld'

4 november 2021 om 07:00 • Aangepast 5 november 2021 om 09:50
nl
De basketballers van Heroes Den Bosch hebben slechte zakengedaan in de Europa Cup door thuis te verliezen van Benfica. Het werd een thriller die eindigde met een kleine overwinning voor de Portugezen (76-78). Coach Braal noemt de nederlaag zonde en neemt de schuld op zich. “Zo is het nou eenmaal.”
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

“Ik had vlak voor tijd bij een gelijke stand (76-76) een time-out moeten nemen”, sprak de zelfbewuste coach na afloop. “We kwamen in een rommelsituatie terecht en verloren de bal. Het was mijn fout, ik was niet scherp en was te veel met de wedstrijd bezig.”

Spelverdeler Edon Maxhuni, die vlak voor tijd de bal verloor, had waardering voor zijn schuldbewuste coach, maar was het niet helemaal met hem eens. “Het is niet alleen zijn fout, we zijn een team en deden het in de slotseconden als team niet goed.”

Heroes keek na de rust tegen een achterstand aan van maar liefst 16 punten. Niks lukte en al het zelfvertrouwen, van de ploeg die in Nederland nog ongeslagen is, leek volledig verdwenen. Terwijl bij Benfica alles lukte.

"Ik was niet scherp en was te veel met de wedstrijd bezig.”

Een knokkend Heroes maakte er weer een wedstrijd van en kwam een minuut voor tijd op gelijke hoogte. De beslissende score van Benfica kwam na een gemiste Portugese driepunter waarna een andere Benfica-speler de bal uiteindelijk door de ring kreeg. De gemiste bal had een rebound voor Den Bosch moeten zijn.

“Dat is typisch het spel dat zij spelen. Het stond met hoofdletters in het scoutingreport. Maar met de manier waarop wij spelen behoort het tot de risico’s.”

“Wij gaan niet opgeven.”

Maxhuni omschreef de wedstrijd als een rit in een achtbaan. “Uiteindelijk hadden we de kans op winst, maar hebben het helaas niet afgemaakt.” Met nog een halve seconde te spelen, leidde een noodschoot van Heroes tot niets.

Omdat Den Bosch de uitwedstrijd in Portugal met 5 punten verschil won en nu thuis verloor met 2 is het onderling resultaat voor Heroes. Dat kan belangrijk zijn als beide teams in de eindstand gelijk eindigen.

Voor Heroes rest een uitwedstrijd in Tsjechië bij Opava en een thuiswedstrijd tegen het Russische BC Parma. Twee wedstrijden die gewonnen moeten worden om de laatste 16 te kunnen bereiken.

“Wij gaan niet opgeven”, zei een getergde Maxhuni na afloop. Coach Braal sloot zich met een glimlach bij hem aan. “We hebben met de Portugezen afgesproken dat we de Russen eruit gaan knikkeren.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.