Eva (8) tekent en schrijft boek over dementie: 'Die vlinder? Dat is papa'

4 november 2021 om 13:57 • Aangepast 5 november 2021 om 08:56
nl
De 8-jarige Eva van Rossum uit Heesch was enorm teleurgesteld dat alle kinderboekjes over dementie gingen over een opa of oma. Eva had zelf een vader met die ziekte. Ze schreef haar eigen verhaal op en maakte er ook tekeningen bij.
Profielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

Eva was pas twee jaar oud toen haar vader Maarten op 31-jarige leeftijd dementie kreeg. In 2017 is hij overleden aan de ziekte. Haar moeder Sandy schreef eerder al het boek 'De zoektocht naar het onbekende'.

Eva zelf kon niet achterblijven. "Omdat ik het ook wil uitleggen aan kinderen op een kinderachtige manier", zegt ze tegen Dtv Nieuws.

Eigen verhaal
In het prentenboek 'Waar is mijn papa?' staan de momenten beschreven die veel indruk hebben gemaakt op Eva. Moeder Sandy is trots. "Ik heb een beetje geholpen, maar in grote lijnen is het haar eigen verhaal."

Eva tekende er ook bij. Het eerste wat ze op papier zette was een vlinder. "Dat is papa", weet de kersverse schrijver. De illustraties zijn verder uitgewerkt door Suzanne Millenaar.

Steun
Het boek is niet alleen bedoeld om kinderen uit te leggen wat dementie is en dat het niet alleen een ouderdomsziekte is. Het moet ook een steun zijn voor kinderen die hetzelfde meemaken als Eva.

'Waar is mijn papa?' met als ondertitel 'Dementie veranderde ook mijn leven' is vanaf nu te koop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!