Zwak PSV komt in Monaco niet verder dan een gelijkspel

4 november 2021 om 20:36 • Aangepast 5 november 2021 om 20:50
nl
PSV heeft donderdagavond tegen AS Monaco in de poulefase van de Europa league doelpuntloos gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarin kansen zeer schaars waren, kwamen beide ploegen matig voor de dag. Met het ene punt dat dit gelijkspel oplevert, blijft PSV steken op de derde plek in de poule. Met uitzicht op meer.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Een overwinning in Monaco had voor PSV de kansen op overwintering in de Europa League aanzienlijk vergroot. Daarom werd een Eindhovense storm verwacht, maar het bleef windstil in het Stade Louis II. Dat was niet alleen op het veld zo, maar ook op de tribunes. Die waren nog niet voor een kwart gevuld met fans van AS Monaco. PSV-fans waren er wel in groten getale. Bijna duizend supporters hadden de reis naar het prinsdom gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

De opstelling van PSV bevatte donderdag twee grote verrassingen. Phillipp Mwene speelde als rechtermiddenvelder en op het middenveld was ook weer eens plek voor de Mexicaan Eric Gutiérrez. Hij had dit voetbalseizoen pas 52 minuten gespeeld.

Weer twee blessures
Op de tribunes van Stade Louis II was het sfeerloos. Op het veld paste het woord inspiratieloos. In de gehele eerste helft werd aan beide kanten geen enkel schot op goal genoteerd. De enige die een beetje gevaarlijk was aan Eindhovense zijde was Yorbe Vertessen.

Het was uitgerekend de Belg die in de eerste helft al gewisseld moest worden vanwege een blessure. De aanvaller raakte na een botsing geblesseerd aan zijn ribben. Hij werd vervangen door Armindo Bruma. Kort na het begin van de tweede helft kwam daar nog een blessure bij. Carlos Vinícius verliet het veld, met op het oog een hamstringblessure. Vertessen en Vinícius zijn al de zoveelste spelers die zich voegen bij het inmiddels aanzienlijke lijstje geblesseerden.

Zwak, zwakker, zwakst
In de tweede helft veranderde er weinig, al voorkwam Joël Drommel een treffer van Monaco-spits Myron Boadu en probeerde Eran Zahavi het met een afstandsschot.

Verder bleef het voetbal enorm slordig in Monaco. Het was opvallend hoe zwak beide ploegen voor de dag kwamen. Een bal drie keer in de ploeg houden, was al teveel gevraagd. Twee clubs die nog wel de laatste voorronde van de Champions League actief waren.

Ondanks dat Roger Schmidt vooraf nog had gezegd dat PSV vol voor de overwinning zou gaan, was dat niet te zien. Er zat nul opportuniteit in de ploeg en grote kansen werden niet gecreëerd. Tot ergernis van de meegereisde supporters die massaal zongen: 'Roger wakker worden' en Wij willen Maxi (Romero, red.) zien'. De Argentijnse spits mocht pas twee minuten voor tijd invallen.

Wel perspectief
Gescoord werd er niet meer, waardoor PSV 'maar' een punt overhield aan dit duel. Goed nieuws kwam er wel uit Spanje waar concurrent Real Sociedad punten verspeelde tegen Sturm Graz. Hierdoor heeft PSV ondanks het gelijkspel in Monaco alles in eigen hand. Twee keer winnen en PSV overwintert in de Europa League. De eerstvolgende horde: Sturm Graz thuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.