Oud-Vliegende Panter Rutger de Bekker uit Veldhoven in Hazes-musical - Omroep Brabant

Oud-Vliegende Panter Rutger de Bekker uit Veldhoven in Hazes-musical

7 november 2021 om 09:12 • Aangepast 15 november 2021 om 13:15
nl
De meeste mensen kennen hem nog van de legendarische cabaretgroep De Vliegende Panters: Rutger de Bekker uit Veldhoven. De 'Panters' bestaan sinds 2008 al niet meer. Rutger begint nu aan de repetities voor de musical 'Hij gelooft in mij' over het leven van André Hazes. Hij speelt de schoonvader. Zondag vertelt hij in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant hoe hij zich op die rol voorbereidt.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Zijn eerste muzikale ervaringen deed Rutger op in Veldhoven, bij het Veldhovens Muziekkorps. Later in Amsterdam liep hij Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag uit Waalre tegen het lijf, en de rest is geschiedenis. Onder de naam De Vliegende Panters vierden ze grote successen in de jaren 1995 tot 2008. De kassameisjes, met stevig Brabants accent, zitten nog steeds in het collectieve geheugen.

Afgelopen zomer vonden de twee Brabantse 'Panters' elkaar weer op het podium. Rutger samen met Remko Vrijdag in de voorstelling 'The Good and the Ugly'. Het smaakte naar meer, maar de agenda's van beide heren laten dat voorlopig niet toe. Vanaf januari reist Rutger het hele land door met de musical over André Hazes.

Verder aan tafel bij KRAAK aanstaande zondag de 'klimaatboer' uit Zevenbergschen Hoek. Piet Hermus merkt als akkerbouwer dat het niet goed gaat met het klimaat en liep daarom meer dan 500 kilometer van Groningen naar Glasgow in Schotland, waar nu de klimaattop gehouden wordt.

En neuro-wetenschapper Elisabeth Huis in 't Veld uit Vught denkt dat een deel van de mensen die zich niet laten vaccineren tegen corona last heeft van prikangst. En daar heeft ze een middel tegen ontwikkeld.

KRAAK wordt zondag live uitgezonden vanaf 12.00 uur. En daarna vaak herhaald. KRAAK is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.