Duo aangehouden na wilde politieachtervolging

6 november 2021 om 11:03 • Aangepast 8 november 2021 om 09:08
nl
Twee 22-jarige Eindhovenaren zijn vrijdagnacht na een politieachtervolging aangehouden op de Lage Vaartkant in Etten-Leur. Agenten gingen rond vier uur achter de auto aan, nadat de bestuurder niet stopte toen hij op de Willem Dreesweg in Roosendaal een stopteken kreeg.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Na een korte achtervolging stopte de bestuurder ineens en renden twee mannen met een kniptang de auto uit. Zij verdwenen spoorloos.

Blokkade rotonde
Twee andere mannen vluchtten met de auto verder. Meerdere agenten probeerden de automobilist tot stoppen te dwingen. Onder meer door met een politieauto een rotonde in de President Kennedylaan te blokkeren. Maar daar trok de bestuurder zich weinig van aan. Hij passeerde de politieauto via de berm en scheerde langs een agent.

De agent trok daarop zijn dienstwapen en schoot daarmee een band van de auto lek. Toch reed de bestuurder op de kale velg verder naar de snelweg richting Etten-Leur waar wegwerkzaamheden plaatsvonden.

Lantaarnpaal
Agenten probeerden de automobilist vervolgens op de snelweg klem te rijden, maar dit mislukte omdat de bestuurder de afrit naar Etten-Leur op schoot. Hij schampte daar een lantaarnpaal en stopte uiteindelijk zelf op de Lage Vaartkant. Daar werd hij samen met zijn passagier aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.