Ziggo gaat Omroep Brabant televisie in HD doorgeven

8 november 2021 om 16:34 • Aangepast 9 november 2021 om 15:59
nl
Omroep Brabant televisie is vanaf dinsdag bij alle tv-providers te zien in HD. Ziggo schakelt nu ook over op deze hogere beeldkwaliteit.
Profielfoto van Mylêne Nieuwenstein
Geschreven door
Mylêne Nieuwenstein

Wat is HD? Het draait allemaal om beeldschermresolutie. HD staat voor high definition. Tot nu toe is Omroep Brabant bij Ziggo nog te zien in SD, standard definition.

Het aantal beeldpunten is bij HD hoger dan bij SD:

  • Bij SD bestaat je beeld uit 720 bij 576 pixels oftewel 0,4 megapixels.
  • Bij HD is dat 1920 bij 1080 pixels of 2 megapixels.

Een enorme stap vooruit dus, vergelijkbaar met het verschil tussen dvd en blu-ray. Ook een groot voordeel omdat veel mensen een steeds groter televisiescherm hebben. Terugkijken van opgenomen programma’s kan ook in HD-kwaliteit.

Om van het betere beeld te genieten hoeven er geen instellingen te worden veranderd. De moderne mediabox, CI+ kaart of DVB-C tuner van je tv is al geschikt om HD te ontvangen. Ziggo zet het signaal om.

Omroep Brabant blijft op dezelfde zender (kanaal 30 of kanaal 712) te zien, kijk hier naar het aanbod. Alleen als je een oude mediabox hebt, van tien jaar of ouder krijg je mogelijk een zwart beeld en moet je in actie komen. Bel dan naar de klantenservice van Ziggo 0900 – 1884.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.