Video

Oma Lenie uit 100 jaar Jong overleden: 'Rust zacht, prachtig mooi mens!'

9 november 2021 om 17:29 • Aangepast 17 november 2021 om 15:33
nl
Lenie uit het SBS-programma 100 jaar jong is overleden. Dat laat Gordon weten via Instagram. De inwoonster van Etten-Leur is 103 jaar en drie maanden oud geworden.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Voor Lenie waren die drie maanden erg belangrijk. Als je aan haar vroeg hoe oud ze was kreeg je namelijk niet alleen de jaren te horen, maar ook de maanden. Maanden die extra belangrijk zijn op zo'n hoge leeftijd.

In de tv-serie 100 jaar jong, gepresenteerd door Gordon, stal Lenie de harten van vele kijkers. Lenie stond onder meer bekend om de bijnaam van haar rollator. Zij noemde de rollator altijd 'haar Mercedes'.

"Bij oma is het net een Gall&Gall-winkel!"

Ook kennen wij Lenie van haar typische drankjes. Tijdens het koken een glaasje sherry, daarna een wijntje en vlak voor het slapengaan een likeurtje gemixt met jonge jenever. Voor een krat pils schakelde Lenie altijd haar dochter in: "Een krat pils is zo zwaar, dat kan ik niet sjouwen op die rollator. Mijn kleinzoon zegt altijd: 'Bij oma is het net een Gall&Gall-winkel!'"

Voordat Lenie te zien was in de serie was zij, samen met Gordon, te gast bij De Wereld Draait Door. Tijdens dit televisieoptreden stal zij al de harten van iedereen in de studio. Zij wist niet alleen iedereen aan het schaterlachen te krijgen, maar ze zorgde ook voor kippenvel.

Wachten op privacy instellingen...

Kijk hier Lenies volledig optreden bij DWDD.

"Haar humor en borreltje zal ik nooit vergeten!"

Gordon schrijft onder een foto met Lenie die hij op Instagram plaatste het volgende: "Lieve Lenie is gisteren overleden 103 jaar en drie maanden. Een onuitwisbare indruk maakte ze in mijn leven en haar humor en haar borreltje elixer d'anvers zal ik nooit vergeten! Proost lieve Lenie rust zacht prachtig mooi mens!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.