Video

Wilde achtervolging op A58: politie schiet op bestuurder bij aanhouding

10 november 2021 om 14:25 • Aangepast 11 november 2021 om 14:15
nl
De politie heeft woensdagmiddag na een wilde achtervolging een schot gelost op de A58 bij Roosendaal. Dit gebeurde bij de aanhouding van een automobilist die aan de politie probeerde te ontkomen. De bestuurder, een 36-jarige man uit Brussel, raakte gewond. Een andere automobilist raakte gewond bij de crash van de verdachte.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Sandra Kagie & Jesse van Kalmthout

De politie in Breda wilde eerder op woensdag de auto van de Belg controleren. Toen hij dat in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. "Al spookrijdend en met hoge snelheid", aldus de politiewoordvoerder. De politie zette de achtervolging in, maar agenten raakten de auto kwijt.

Op de A58 werd de auto even later opnieuw gespot en weer zetten agenten de achtervolging in. Hierbij werden volgens de politie hele hoge snelheden bereikt. Uiteindelijk crashte de auto op de A58 bij Roosendaal, ter hoogte van het Bravis Ziekenhuis. De automobilist nam vervolgens de benen en daarop loste de politie het zogenoemde aanhoudingsschot. Hierbij wordt nooit op het bovenlijf geschoten. De man was volgens de woordvoerder dan ook aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Zakken vol drugs
De auto van de 36-jarige Belg bleek gestolen en was voorzien van kentekenplaten die bij een ander voertuig hoorden. In het voertuig vond de politie meerdere zakken met drugs. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek.

Andere gewonde
De man uit Brussel ramde bij zijn crash ook nog een ander voertuig. De bestuurder daarvan raakte gewond en werd voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Omleiding
De A58 in de richting van Roosendaal was uren afgesloten voor de afhandeling en het onderzoek. De weg werd rond 20.00 uur weer vrijgegeven. Door de afsluiting ontstond in de binnenstad van Roosendaal een verkeersinfarct.

Zo was de situatie in Roosendaal rond 18.00 uur.
Zo was de situatie in Roosendaal rond 18.00 uur.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.