Rick en Nathalie zien hun bruiloft in duigen vallen door de lockdown

12 november 2021 om 15:15 • Aangepast 15 november 2021 om 10:26
nl
Een mooie bruidsceremonie, twee diners en een groot feest met 180 gasten. Zo zagen Nathalie Zonneveld en Rick van Erp de ‘mooiste dag van hun leven’ voor zich. Voorlopig zit dat er niet in. Naar verwachting volgt uit de coronapersconferentie vrijdagavond dat de horeca na zeven uur dicht moet en dat gooit ook roet in het eten van hun bruiloft.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Het aanstaande bruidspaar reageert verslagen op de verwachte maatregelen. “We voelen ons machteloos”, vertelt Ossenaar Rick. “Ik vind het prima om een spontaan etentje te missen, maar zo’n dag maakt impact op mensen. Je kunt ook een uitzondering maken voor dit soort dingen die gepland zijn. Nu krijg je het als een verbod over je heen gegooid.”

"Hadden hoop dat het net weer zou kunnen."

Het stel huurt een landgoed bij Utrecht af om een weekend lang hun bruiloft te vieren. Op vrijdagavond checkt een groep vrienden en familie in en dineren ze samen. Zaterdag geven ze het jawoord, volgt nog een diner en om het helemaal compleet te maken een groot feest met 180 man. Ze schrokken dan ook van de geruchten over een nieuwe lockdown, maar hadden nog even hoop. “Het advies van het OMT is twee weken, dan zou het net weer kunnen. Maar het kabinet beslist waarschijnlijk om het anders te doen, drie weken”, aldus Nathalie.

En daarmee valt hun bruiloft, in het laatste weekend van november, ineens toch in die lockdown. Niet alleen een domper voor de tortelduifjes, ook voor hun gasten die van ver komen. “Op zaterdag komen heel veel internationale gasten. Die hebben al een vlucht en hotel geboekt en lieten weten hoeveel zin ze hebben deze kant op te komen.”

"De grens van zeven uur is absurd."

Dat feest zit er nu vrijwel zeker niet meer in, maar ook de twee diners kunnen ze hoogstwaarschijnlijk cancelen. Onbegrijpelijk volgens Rick, “De horeca mag maar tot zeven uur open. Dan kun je echt helemaal niets. Ik denk dan, sluit het gewoon om vijf uur of blijf tot negen open.”

Hoe het stel nu vorm gaat geven aan de bruiloft weten ze nog niet zo goed. Ze wachten de persconferentie af en hakken dan de knoop door. “We hebben stille hoop dat voor hotelgasten die absurde zeven uur grens niet zal gelden”, aldus Rick. Toch weet hij dat die kans klein gaat zijn.

"Afwachten wat we gaan doen."

Ze kijken of ze hun huwelijk met de kleine, intieme groep gaan vieren, of toch alles zullen verplaatsen. “Het is afwachten of iedereen dan nog kan. De fotograaf, de band, de internationale gasten.” Het stel hoopt op het beste, maar vreest voor het ergste. Het enige dat als een paal boven water staat, is dat ze zich in de echt zullen verbinden. “We gaan hoe dan ook trouwen”, eindigt Rick stellig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.