'Oasisprikkers' kunnen hun lol op in tuincentrum Tilburg

12 november 2021 om 23:07 • Aangepast 15 november 2021 om 10:35
nl
De tijd van kerststukjes is aangebroken, en daarmee worden ook de blokken Oasis-steekschuim weer aangesleept. Die groene blokken waar de takjes hulst ingeprikt moeten worden, zijn vaak slachtoffers van 'Oasisprikkers'. Mensen die hun vingers niet thuishouden en ze in het groene schuim steken. Intratuin in Tilburg was er klaar mee en bedacht de oplossing.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Er ligt rond Kerstmis een speciaal 'prikblok' bij de verzameling oaseblokken, in een mandje met een beschrijving erbij: 'We begrijpen dat het heel fijn is om in het steekschuim te knijpen. Daarom hebben we speciaal voor u een blok neergelegd om te kunnen voldoen aan die behoefte. U wordt vriendelijk verzocht de andere blokken intact te houden'. Dat helpt, zegt assistent-bedrijfsleider Bart van Huigevoort. "De blokken die er nu liggen, zijn bijna allemaal redelijk gaaf."

Eerder moest vijf tot zes procent van de blokken zo de prullenbak in. Ze waren te zwaar beschadigd om nog te verkopen. Een oud-collega van Bart heeft toen deze oplossing bedacht. "Zij was er helemaal klaar mee. Ze typte een tekst op een A4'tje en hing een bakje met een blok erbij."

Dat helpt om de rest heel te houden. "Nu schrijven we een blok per week af, anders waren het er tien tot vijftien in de week." En klanten maken daar gebruik van. "Kinderen hebben die neiging, maar ouderen maken er ook gebruik van."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!