Video

Motorcrosser Roan van de Moosdijk ruilt Kawasaki in voor KTM-motor

15 november 2021 om 21:43 • Aangepast 16 november 2021 om 10:48
nl
Motorcrosser Roan van de Moosdijk rijdt de komende twee jaar voor het fabrieksteam Husqvarna Factory Racing. De Eindhovenaar denkt met zijn nieuwe werkgever een gooi te kunnen doen naar een podiumplek in de MX2-klasse om daarna door te stromen naar de MXGP.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

De laatste drie jaar was Van de Moosdijk actief voor F&H Racing en met de overgang naar fabriekstam Husqvarna Factory Racing ruilt Van de Moosdijk zijn Kawasaki in voor een KTM-motor. En dat is een flinke stap vooruit, zo meent hij: "Het is allemaal heel professioneel en ze doen de laatste tien jaar altijd mee om de wereldtitels, dus dat zegt genoeg."

Podiumplekken
Van de Moosdijk hoopt door zijn overgang dan ook nieuwe successen te boeken. "Het zijn mijn laatste twee jaar in de MX2 en ik denk dat ik het met dit team ver kan schoppen", zegt de Eindhovense motorcrosser. "Ik ga voor podiumplekken en een hoge klassering in de eindstand."

Zijn uiteindelijk doel is om daarna in de koningsklasse MXGP furore te maken. "Ik hoop dat ik mezelf kan laten zien en dan doorstroom. Ik denk dat deze overgang dat ook makkelijker maakt. De connecties zijn er hier."

Pech
De afgelopen jaren wist Roan van de Moosdijk met F&H Racing de EMX250 titel te pakken en bereikte diverse podiumplaatsen in de MX2-klasse plus manche overwinning in de Grand Prix van Lommel.

Dit seizoen ging het ook aardig, maar kreeg pech toch de overhand. Van de Moosdijk brak tijdens de GP van Tsjechië zijn schippersbotje waarna hij uiteindelijk besloot om te stoppen om de blessure te laten helen. "Het doel is sterker terugkomen en daar ga ik honderd procent voor", zo besluit hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.