Liveblog

112-nieuws: gifwolk komt vrij in Nuenen • drugsafval langs A16

17 november 2021 om 06:05 • Aangepast 18 november 2021 om 12:22
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
  • Duizenden liters drugsafval langs de A16.
  • Gewonde bij woningoverval in Bergen op Zoom, drie arrestaties
  • Vrouw gewond bij aanrijding in Eersel

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

18.00

Duizenden liters vervuild water uit talud langs A16 gepompt

Aan de Markweg in Langeweg is dinsdag een drugsdumping ontdekt. De vaten lagen in het talud langs de A16 en volgens Rijkswaterstaat was er al zo'n 2000 liter uit gelopen. Er wordt al de gehele dag gewerkt aan het opruimen van het drugsafval. Rijkswaterstaat schat dat er uiteindelijk zo'n 600 kuub vervuild water afgevoerd zal worden.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
16.30

Chemische dampen vrij in Nuenen

Bij een ongeluk met een zogenoemd IBC-vat in Nuenen is een giftige damp vrijgekomen. Het 1000 liter vat stond al enige tijd op het terrein van een bedrijf en werd een stukje verplaatst met een loader. Het vat raakte daarbij beschadigd en begon te roken. De werknemer gooide het vat in een kuil in de grond nadat er veel stof weg was gelekt. Een flinke gifwolk trok hierbij over de naastgelegen weg. Omwonenden en een groepje fietsers die de stof inademden, kregen het advies om het ziekenhuis te gaan. Ook de bewuste werknemer werd naar het ziekenhuis gebracht voor observatie. Wat er precies in het vat zit, is onbekend. De brandweer heeft een dikke schuimlaag aangebracht omdat de stof reageert met zuurstof.

16.00

Marechaussee vindt vreemdelingen in Brabant

De marechaussee heeft dinsdag in verschillende reisbussen bij Breda vreemdelingen aangetroffen. Het betrof een 24-jarige Somalische man zonder identiteitsdocumenten. De andere vreemdeling, een 26-jarige man uit Kameroen, gaf bij de controle een Frans document, dat niet van hem bleek te zijn. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar de kazerne voor verder onderzoek. Ook werden twee verstekelingen aangetroffen op een schip in de haven van Moerdijk. Het bleek te gaan om twee Algerijnse mannen van 28 en 30 jaar oud. Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

14.15

Man raakt gewond na val van ladder in laadruimte van schip

Een man is woensdagmiddag gevallen in de laadruimte van een schip gelegen bij een bedrijf aan de Korte Oijen in Katwijk. Hij stond op een trap en viel zo'n vier meter naar beneden. Daarbij raakte hij gewond. Met een hoogwerker is hij uit het schip gehaald. Vervolgens is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie maakt de man het naar omstandigheden goed.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision
11.10

Getuigen gezocht van poging overval op winkel in Tilburg

Twee mannen hebben dinsdagmiddag geprobeerd een winkel aan de Broekhovenseweg in Tilburg te overvallen. Er raakte hierbij niemand gewond. De twee overvallers zijn weggerend. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond vijf over half zes kwamen er twee mannen de winkel binnen. Een van de mannen liep naar de kassa en eiste dat de medewerkster de kassa openmaakte. Doordat een andere medewerker de winkel in kwam lopen en begon te schreeuwen liepen de mannen de winkel weer uit. Vermoedelijk zijn zij richting het centrum gelopen.

Beide mannen hadden een donkere huidskleur en droegen donkere kleding. Ook hadden ze een mondmasker op. Camerabeelden worden veiliggesteld en onderzocht door de politie.

11.05

Drugs en veel contant geld aangetroffen in huis in Eindhoven

In een huis in de Eindhovense wijk Tempel is dinsdagmorgen een kamer aangetroffen die volledig was ingericht voor het bewerken, verwerken en verpakken van verdovende middelen. Tijdens de doorzoeking troffen de politie veel verdovende middelen aan zoals xtc, MDMA, amfetamine, cocaïne, GHB en lsd. Ook is een groot geldbedrag aangetroffen. Een vrouw en een man die in het huis waren zijn aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
10.30

Vuilniswagen met oud papier in brand op N65 bij Vught

Op de N65 bij Vught heeft woensdagmorgen brand gewoed in een vuilniswagen met oud papier. De vrachtwagen stond langs de kant. De brandweer had na een half uur het vuur onder controle. De vrachtwagenchauffeur is niet gewond geraakt bij de brand.

Het opruimen van de rotzooi en het wegslepen van de vrachtwagen nam enkele uren in beslag. Rond halftwee was de A65 tussen afrit Cromvoirt en Vught-Centrum weer open.

Wachten op privacy instellingen...
09.15

Man opgepakt voor reeks gewelddadige straatroven

De politie heeft met de arrestatie van een 24-jarige man uit Soest waarschijnlijk vier straatroven en pogingen om iemand te beroven opgelost in Den Bosch, Oss, Dorst en Rijen. Vorig jaar december sloegen de daders in zes dagen tijd zeker vier keer toe.

08.20

Gewonde bij woningoverval in Bergen op Zoom, drie aanhoudingen

Bij een woningoverval in Bergen op Zoom is woensdagmorgen een gewonde gevallen. Drie mensen zijn aangehouden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
08.00

Vrouw gewond bij aanrijding in Eersel

Bij een ongeluk op de Steenovers ter hoogte van industrieterrein Meerheide in Eersel is woensdagmorgen een vrouw gewond geraakt. Toen een auto het industrieterrein op wilde rijden werd deze in de flank geraakt door een tegemoetkomende auto. De gewonde zat als passagier in de auto welke in de flank geraakt werd.

05.55

Auto door brand verwoest in Den Bosch

Een auto die geparkeerd stond aan het Rivierenplein in Den Bosch is dinsdagavond uitgebrand. De brandweer werd iets na tien uur gealarmeerd. Het vuur was snel onder controle. De politie sloot tijdelijk de weg af. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

22.55

Hardrijders bij Eindhoven mogen rijbewijs inleveren

Twee automobilisten uit Boxtel wilden in Eindhoven kijken wie van hen de snelste was. Op de Beukenlaan reden ze 119 waar maximaal 70 km is toegestaan. Op de Tilburgseweg tikten ze 142 km aan. Ook daar is een snelheidlimiet van 70 km. Van beide bestuurders is het rijbewijs ingenomen.

22.30

Voor honderdduizenden euro’s aan crystal meth gevonden in hotelkamer Breda

In een hotelkamer in Breda heeft de politie tien kilo crystal meth gevonden. Een 31-jarige Bredanaar is aangehouden. De partij drugs werd gevonden na politieonderzoek en heeft een straatwaarde van enkele honderdduizenden euro's. De vondst was afgelopen zondag, zo maakte de politie dinsdag bekend.

Op de hotelkamer vond de politie een boodschappentas en een koffer met negen diepvriesbakjes die gevuld waren met crystal meth. De drugs zijn in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!