Patrick Stoof vertelt in KRAAK over zijn zoektocht naar 'de Brabander'

19 november 2021 om 19:58 • Aangepast 22 november 2021 om 09:39
nl
Gezellig, bourgondisch, of het minder positieve 'simpel', zo wordt de Brabander vaak omschreven. Maar klopt het ook? Hoe is 'de Brabander'? Acteur Patrick Stoof, bekend als ex-miljonair Hans van den Berg uit de legendarische Telfort-reclames, zocht het uit voor Omroep Brabant. Zondag vertelt hij in KRAAK over dit nieuwe programma, maar ook over zijn jaren als 'Hans van den Berg'...
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

"Van 1 miljoen op de bank naar 1 euro in de bank?" Wie heeft er nooit gegrinnikt om het reclame-karakter Hans van den Berg. Die lach heeft Patrick Stoof nog steeds aan z'n kont. Tijdens de opnamen voor 'de Brabander' belde Patrick aan bij willekeurige Brabanders. De meeste deuren gingen makkelijk voor hem open, merkte hij.

Zijn rol van ex-miljonair Hans in de reclame zit in het collectieve geheugen gebeiteld. Mensen beginnen meteen te lachen als ze hem zien. Hij herinnert zich ook wel tijden dat hij die lach niet gemakkelijk kon beantwoorden, omdat hij niet zo lekker in zijn vel zat. Het is dan ook niet toevallig dat hij nu schrijft aan een komische dramaserie over een acteur die bekend is van een commercial.

Patrick woont alweer jaren in Amsterdam, maar vond het leuk om voor deze tv-serie van Omroep Brabant terug te keren naar zijn Brabantse wortels. Hij groeide op in Veghel, waar nog steeds veel familie van de acteur woont.

Ook in KRAAK
Verder in KRAAK deze zondag: Tanja van Roosmalen is hoofd van de spoedeisende hulp bij ETZ en ziet de dag dat ze een opnamestop moeten afkondigen in rap tempo dichterbij komen. Als voorzitter van de landelijke vereniging van spoedeisende hulpartsen hoort ze nu al dat ambulances van ziekenhuis naar ziekenhuis rijden en nergens terecht kunnen. Ze trekt al weken aan de bel, maar krijgt geen gehoor.

Yuwong Chou uit Den Bosch. Ze werd geboren als dochter van een Chinese restauranthouder in Mierlo-Hout, spreekt vloeiend Brabants, en klom op tot directeur van een grote drukkerij in Den Bosch. Ze kreeg deze week de Global People Award, voor mensen met multiculturele achtergrond die als voorbeeld kunnen dienen voor anderen.

De talkshow KRAAK wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna ieder uur herhaald. Ook is het programma online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.