PSV wint na overtuigend eerste halfuur eenvoudig van Vitesse

20 november 2021 om 18:23 • Aangepast 21 november 2021 om 15:18
PSV heeft de op papier lastige thuiswedstrijd tegen subtopper Vitesse zaterdagavond met 2-0 gewonnen. Na een sterk halfuur met twee prachtige doelpunten kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Door de overwinning stijgt de Eindhovense voetbalclub naar de eerste plek op de ranglijst. Ajax kan zondag weer op doelsaldo over PSV heen klimmen, als er gewonnen wordt van RKC Waalwijk.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek

De band Queen zong ooit al eens ‘Empty spaces, what are we living for?’ Iets wat de spelers van PSV en Vitesse misschien ook wel gedacht hebben bij het betreden van het Philips Stadion zaterdagavond. Een troosteloze ambiance zonder publiek op de tribunes.

Toch moest er van de KNVB door gevoetbald worden en begonnen PSV en Vitesse in een leeg Philips Stadion aan de dertiende speelronde. Ondanks de lege tribunes ontbrak het bij de thuisploeg niet aan motivatie. De Eindhovenaren begonnen geweldig aan de wedstrijd en speelden misschien wel het beste halfuur van dit voetbalseizoen.

Volleys
PSV was dominant en had het betere van het spel. Dit leidde tot mooie combinaties en vooral prachtige doelpunten. De openingstreffer viel na een kleine twintig minuten. Ibrahim Sangaré, de man in vorm, volleerde de bal op schitterende wijze achter de Vitesse-goalie.

Wie dacht dat daarmee de mooiste goal van de wedstrijd al gemaakt was, kwam bedrogen uit. De 2-0 van de Eindhovenaren tien minuten later was van ongekende schoonheid. Mario Götze gaf de bal voor vanaf de rechterkant. Carlos Vinícius legde de bal met het hoofd klaar voor Armindo Bruma die net als zijn teamgenoot de bal met een volley in het doel schoot. 2-0. Een weelde voor de thuisploeg.

Sta in de weg
Joël Drommel kende de afgelopen periode moeizame weken bij PSV. De doelman lag onder een vergrootglas omdat hij geen punten pakte voor zijn ploeg. Zaterdagmiddag was dat wel anders. De sluitpost was een ware sta in de weg voor Vitesse.

Vooral in de tweede helft, toen PSV wat meer naar achteren liep, moest Drommel een paar keer ingrijpen. Dit deed hij goed. Na de reddingen van de doelman lukte het PSV de wedstrijd professioneel 'dood' te maken. Gescoord werd er niet meer.

Knappe prestatie
Al met al is de 2-0 overwinning op Vitesse een knappe prestatie van PSV. Het is bekend dat de selectie van trainer Roger Schmidt kampt met veel blessures. Een moeilijke wedstrijd tegen Vitesse schadevrij en zonder al te grote problemen doorkomen, is dan een welkom medicijn.

Zeker gezien het spel in de eerste helft kan PSV-trainer Schmidt de komende weken met vertrouwen tegemoet zien. Diverse bankspelers hebben hun kans gegrepen en laten zien dat zij ook het shirt van PSV waard zijn. Daarnaast is deze clean sheet een welkome opsteker. Natuurlijk maakt één zwaluw nog geen zomer, maar vertrouwen tanken is nooit verkeerd.

Aanstaande week komt PSV weer in actie in de Europa League. PSV ontvangt donderdag thuis Sturm Graz. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moet worden om met een goede uitgangspositie de laatste speelronde in te gaan. Volgende week zondag wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.