Dronken man rijdt in op politie in Etten-Leur, agent gewond

20 november 2021 om 09:42 • Aangepast 22 november 2021 om 09:51
nl
Een 25-jarige automobilist uit Halderberge is vrijdagavond aangehouden nadat hij opzettelijk inreed op agenten en een man in Etten-Leur. Een agent raakte gewond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie werd rond kwart over elf 's avonds gewaarschuwd vanwege een vechtpartij op de Markt en omdat daar iemand zou zijn aangereden.

'Kon net op tijd wegspringen'
Toen de agenten aankwamen, werden ze aangesproken door een man die vertelde dat een automobilist inderdaad bewust op hem was ingereden. Hij kon net op tijd wegspringen. Toen de man uit Halderberge probeerde deze man aan te rijden, raakte hij verschillende spullen op terrassen.

De bestuurder zou daarna zijn weggereden richting de Oude Bredaseweg. Daarop reden agenten daar naartoe. Daar aangekomen zagen ze een auto die overeenkwam met de doorgegeven beschrijving. De auto was zichtbaar beschadigd.

Sterke alcohollucht
Vervolgens zagen ze dat de bestuurder hen tegemoetkwam en steeds sneller begon te rijden. Hij reed vol tegen de auto waarin de agenten zaten.

Een agent sprong uit de politieauto en rende naar de auto van de man uit Halderberge. Hij haalde de bestuurder daaruit en rook meteen een sterke alcohollucht. Uit een eerste blaastest bleek dat de man inderdaad onder invloed was. De man is aangehouden en vastgezet.

Verklaringen
Uit verklaringen blijkt dat de man die bijna werd aangereden op de Markt de man uit Halderberge eerder had aangesproken op zijn gedrag nadat die met een glas had gegooid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.