Dikke kans dat het nieuwste K3-lid uit Brabant komt

27 november 2021 om 12:00 • Aangepast 27 november 2021 om 12:45
nl
Diede van den Heuvel (21) uit Someren en Julia Boschman (19) uit Bergen op Zoom staan zaterdagavond in de finale van K2 Zoekt K3. Samen met de Utrechtse Celester en Vlaamse Amy zijn zij de kanshebbers om vertrekkend K3-lid Klaasje Meijer op te volgen.
Profielfoto van Rob van den Broek
Geschreven door
Rob van den Broek

Vrijdagavond was de halve finale in ons land op tv te zien. Daarin traden de Brabantse meiden voor de eerste keer op met hun mogelijke nieuwe collega’s Hanne en Marthe. “Dit is wat we zoeken”, reageerde jurylid Samantha Steenwijk na het optreden van Julia. Ook Diede kon de loftrompet horen schallen: “De hele combinatie: ik begin het meer en meer te zien", zo beoordeelde het Vlaamse jurylid Ingeborg Sergeant het optreden van Diede.

Finale zonder Marthe
Hoe de nieuwe formatie K3 uit komt te zien, blijft sowieso nog wel even spannend. Want Marthe de Pillecyn testte eerder deze week positief op corona en kan daardoor niet lijfelijk aanwezig zijn bij de grote finale zaterdagavond.

K3-baas Gert Verhulst hield rekening met de mogelijkheid dat een coronabesmetting wel eens roet in het eten kon gooien. Maar daar hebben ze naar eigen zeggen een creatieve oplossing voor gevonden, al willen ze nog niet precies verklappen welke dat is. “Marthe doet gewoon mee in de show, maar hoe we dat gaan aanpakken, daar moet je nog even op wachten.”

Diede na haar optreden met Hanne en Marthe (foto: VTM/DPG Media)
Diede na haar optreden met Hanne en Marthe (foto: VTM/DPG Media)
Julia na haar optreden met Hanne en Marthe (foto: VTM/DPG Media)
Julia na haar optreden met Hanne en Marthe (foto: VTM/DPG Media)

Definitief een (bijna) blond meisje
Voor het eerst in de geschiedenis van K3 kon iedereen auditie doen voor de populaire muziekgroep uit Vlaanderen. Onder hen was ook Dirk Dunnewold (23) uit Tilburg. In de halve finale vielen de laatste twee overgebleven jongens af.

Daarmee is het feit dat de nieuwe derde opnieuw een blond meisje zal zijn. Of toch zeker bijna blond, want de Somerense Diede heeft in vergelijking met de traditionele tricolores van K3 een iets donkerdere haarkleur om ‘de nieuwe blonde’ te zijn.

Of het nieuwe K3-lid ook echt een Brabantse wordt, zullen we zaterdagavond weten. Dan zal Klaasje Meijer, de aftredende K3-zangeres, de fakkel officieel overdragen.

De finaleshow van K2 Zoekt K3 is zaterdag om 19.55 uur te zien bij SBS6.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.