Geen vuurwerkverbod in Etten-Leur? Reclame per ongeluk toch opgehangen

23 november 2021 om 14:02 • Aangepast 23 november 2021 om 15:33
nl
Freek Schalk keek dinsdagochtend vreemd op, toen hij reclameposters voor de verkoop van vuurwerk in zijn tuincentrum langs de weg zag prijken. Die verkoop was weliswaar gepland, maar gaat uiteraard niet door nu er een landelijk vuurwerkverbod geldt. En dus was ook de reclamecampagne afgeblazen. Schalk: "Er is echt iets misgegaan."
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

"We hadden twee reclamecampagnes besteld: één voor vuurwerk en één voor kerst. De vuurwerkreclame hadden we geannuleerd", vertelt Schalk. "De kerstcampagne had nu langs de straten moeten hangen." Grappend vervolgt hij: "Dan moet ik die kerstspullen ook maar weer opruimen."

Borden vervangen
Schalk vervolgt: "Volgende week zou het echte vuurwerk binnenkomen. Op dit moment hebben we alleen categorie 1 vuurwerk in de winkel liggen." Dit is het zogenoemde kindervuurwerk, dat niet verboden is. "Maar ja: daar start je geen hele reclamecampagne voor."

Bij het reclamebedrijf hebben ze een fout gemaakt. Schalk heeft direct contact met hen opgenomen. "Ze gaan het zo snel mogelijk oplossen. Als het goed is, vervangen ze de borden woensdag voor de kerstreclame."

Verbaasd
Dat niemand van het reclamebedrijf de fout opgemerkt heeft, vindt Schalk wel verbazingwekkend. "Dat niemand dit door heeft gehad... van het drukwerk tot het daadwerkelijk ophangen van de borden: dat vind ik wel gek. Je zou toch zeggen dat iedereen wel weet dat er een vuurwerkverbod geldt deze jaarwisseling."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.