Grote partij crystal meth gevonden in bedrijfspand Helmond - Omroep Brabant
Video

Grote partij crystal meth gevonden in bedrijfspand Helmond

23 november 2021 om 14:45 • Aangepast 24 november 2021 om 14:33
nl
Wachten op privacy instellingen...
In het bedrijfspand aan de 2e Indumaweg is een grote hoeveelheid crystal meth gevonden. Dat laat de politie dinsdagavond weten. De partij drugs werd eerder op de dag gevonden. Zwaarbewapende agenten bewaakten het pand.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

In het gebouw stonden verschillende soorten vaten. Rond het eind van de middag kwam een vrachtwagen naar het bedrijfspand om vaten in te laden. De vrachtwagen is van een afvalinzamelingsbedrijf.

De politie heeft het bedrijventerrein afgezet en doet onderzoek. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd ingeschakeld om het bedrijfspand leeg te halen. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt deze LFO in actie.

Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.

De zwaarbewapende agenten trokken veel bekijks. Een groepje mensen dat op het bedrijventerrein werkt, stond van een afstandje te kijken, maar de meeste mensen wilden niks zeggen over het betreffende bedrijfspand. Een medewerker van de aanliggende garage liet weten niet op te kijken van de vondst. Een ander iemand die ook een pand in de buurt heeft, zei dat hij wel afgelopen weken af en toe een 'vreemde lucht' rook. Maar hij heeft er niet aan gedacht om de politie daarover te bellen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.