Nick kan kampioen worden met z'n team, maar zonder publiek is dat best saai

24 november 2021 om 10:30 • Aangepast 2 december 2021 om 12:48
nl
Amateurvoetballer Nick Buiks kan komend weekend met zijn team van Unitas'30 in Etten-Leur kampioen worden, maar een feestje in de kantine zit er niet in. “Doordat je niks mag, beleef je een kampioenstitel nauwelijks nog.” En er zijn natuurlijk veel meer clubs die daarmee te maken krijgen.
Profielfoto van Stijn Nooijens
Geschreven door
Stijn Nooijens

Bij Unitas’30 zijn er normaal gezellige feestavonden na de wedstrijden op zaterdagavond vertelt Nick. “De hele kantine staat dan vol en de tap staat open." Sinds anderhalve week zijn alleen de spelers nog welkom in de kantine en na acht uur is alles potdicht en is er dus weinig feest en gezelligheid.

Nick Buiks speelt in het onder 23 team van Unitas dat in een half seizoen een hele competitie speelt. “Uiteraard is het voetbalgedeelte het belangrijkste, maar na de wedstrijd een biertje in de kantine met iedereen is ook niet onbelangrijk. Nu dit niet kan, is het gewoon een stuk minder leuk."

“De derde helft is zeker belangrijk."

Ook oud-profvoetballer Danny Koevermans spelend voor het zesde elftal van SV Brandevoort mist de gezelligheid in de voetbalkantine. Clubs maken zich zorgen.

“Iedere week ben ik weer blij dat ik de wei in mag”, vertelt de oud-PSV’er. “De derde helft is zeker belangrijk, normaal gesproken blijft de tegenstander nog gezellig hangen, maar nu moet iedereen meteen weg.”

“Je wil gewoon dat alle familieleden kunnen komen kijken naar de jeugdspelers."

Voorzitter Bart Verberne van Dosko’32 vindt het vooral voor de jeugdteams heel erg jammer. “Je wil gewoon dat alle familieleden kunnen komen kijken naar de jeugdspelers. De regels die worden opgelegd door de overheid zijn voor een sociale instelling als wij lastig toe te passen."

De voorzitter doet erg zijn best om het gezellig te houden bij Dosko’32. Hij merkt alleen dat er door de coronapas een tweedeling ontstaat. Ze moeten mensen gaan uitsluiten die geen QR-code hebben. “Daar hebben wij best wel moeite mee."

Door de eventuele 2G-maatregel (gevaccineerd of genezen) zullen meer leden geweigerd moeten worden, wat de sfeer niet ten goede zal komen. “We overwegen dan de kleedkamers en de kantine voor alle leden te sluiten. Op deze manier kan ik al mijn leden recht in de ogen blijven aankijken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.