Tompouce van de HEMA komt binnenkort uit de Jumbo-bakkerij - Omroep Brabant

Tompouce van de HEMA komt binnenkort uit de Jumbo-bakkerij

woensdag om 13:32 • Aangepast donderdag om 12:17
Foto: archief.
Foto: archief.
Banketbakkerij BACU in Uden, het bedrijf dat brood en banket levert aan Jumbo, bakt binnenkort ook het gebak, de taarten, vlaaien en tompouces van de HEMA. De banketbakkerij wordt door de overname van de HEMA-bakkerijen de grootste van Nederland, maar voor de klanten verandert er weinig.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

“Wij zijn trots de HEMA-bakkerijen te mogen verwelkomen bij BACU", zeggen Thijs en Jan Aldenhuijsen, de twee eigenaren van BACU. HEMA-klanten gaan er weinig van merken. Recepten blijven hetzelfde en de producten worden door dezelfde mensen gemaakt, in dezelfde bakkerijen.

"Onze positie in de markt wordt veel sterker."

"Wij zijn ervan overtuigd dat we door de overname onze positie in de Nederlandse markt verder kunnen versterken”, vertellen de eigenaren.

BACU is een familiebedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat. In het bedrijf werken 550 mensen die iedere dag brood en banket leveren aan zo'n 700 supermarkten. Na de overname zullen er twee bedrijven binnen BACU naast elkaar bestaan: de Jumbo-afdeling en de HEMA-afdeling. Deze afdelingen worden wel gestuurd door één centraal bestuur.

BACU heeft de centrale HEMA-bakkerij in Almere overgenomen en ook de regionale bakkerijen in Helmond, Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem en Dordrecht. De 250 medewerkers van de HEMA-bakkerijen houden hun baan en ook voor hen verandert er weinig.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...