Tuincentra en meubelzaken houden hun hart vast: 'Kerstshow is in gevaar'

25 november 2021 om 12:11 • Aangepast 26 november 2021 om 10:19
nl
Tuincentra en meubelzaken kijken met samengeknepen billen vooruit naar de persconferentie van vrijdag. Ze vrezen voor het ergste, want misschien komen de voor hen zo belangrijke kerstshows wel in gevaar door nieuwe coronamaatregelen.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Hoewel er nog weinig bekend is over de persconferentie neemt de onrust wel toe bij de ondernemers. De sluiting van niet-essentiële winkels zou het einde kunnen betekenen van de sfeervolle kerstshows.

"We kijken met veel spanning naar de persconferentie. Het zou verschrikkelijk zijn voor de branche als we begin december dicht moeten", zegt Bas Coppelmans bezorgd. Tuincentrum Coppelmans heeft winkels in Valkenswaard, Helmond, Deurne, Oirschot, Oisterwijk, Nuenen, Oss en Veldhoven. Bij alle vestigingen zijn kerstshows te zien en die zijn met veel zorg opgetuigd.

"Vorig jaar stonden we voor de kerst alle kerstspullen in te pakken."

"Gelukkig zien we dat mensen eerder komen dan vorige jaren", vertelt de directeur. "Vorig jaar moesten we namelijk eerder sluiten dus toen stonden we voor de kerst alle kerstspullen in te pakken. Dat is echt een apart scenario."

Vandaar dat zij maatregelen hebben genomen in de tuincentra. "We hebben spatschermen neergezet en de shows zijn al iets ruimer opgezet. We willen echt voorkomen dat we dicht moeten. Je zit natuurlijk met veel voorraad. Maar het is vooral heel eervol werk om mensen te verrassen met kerstshows", zegt hij.

"Na Sinterklaas komt de bezoekerspiek."

Ook bij bloem- en tuincentrum AVRI in Oosteind is de uitgebreide kerstshow sinds begin oktober open. "We moesten vorig jaar op 14 december sluiten. Dat was erg lastig, maar als we nu begin december al dicht moeten is dat echt vervelend", vertelt Jon van der Avoird. "De grootste bezoekerspiek is net na Sinterklaas want dan willen mensen de boom weer gaan zetten."

Meubelzaak Bouman en Potter op de meubelboulevard in Eindhoven blijft iets rustiger onder de persconferentie. "Ik probeer me geen zorgen te maken want ik heb er toch geen invloed op", zegt Hermen Bouman. "Het zou wel een heel vervelende tijd zijn om dicht te gaan want de kerstvakantie is de drukste periode van het jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.