Ché Nunnely niet in paniek na mindere reeks: 'We moeten in onszelf geloven' - Omroep Brabant

Ché Nunnely niet in paniek na mindere reeks: 'We moeten in onszelf geloven'

27 november 2021 om 10:30 • Aangepast 27 november 2021 om 11:15
nl
Ché Nunnely snapt dat supporters zich zorgen maken. De Willem II-aanvaller zelf doet dat echter niet. Ondanks een mindere reeks wedstrijden is de goedlachse aanvaller vol vertrouwen. Zaterdagavond hoopt hij net als iedere Tilburgse fan vurig op drie punten tegen Go Ahead Eagles, want naast een stap op de ranglijst is winst vooral goed voor 'het gevoel'.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ook als je deze wedstrijd verliest is er helemaal niks aan de hand", zegt Nunnely over de toenemende druk na zes competitiewedstrijden zonder overwinning. "Iedereen snakt naar de winst. Je zit er weer wat lekkerder in en je kunt dan naar boven kijken. We hikken er nu ook wel tegenaan. Het zou ook goed zijn voor het gevoel."

Dat supporters zorgen hebben is in de ogen van Nunnely niet gek. "We hebben nog genoeg punten, staan ook nog aardig hoog. Ik snap dat iedereen de winst wil zien. Zeker na Heerenveen, dat was een wedstrijd waarin we de punten moesten pakken. Maar je moet sowieso niet te snel naar beneden kijken. We moeten in onszelf geloven."

"Als je een paar wedstrijden verliest, is het niet zo dat het hele jaar slecht is."

Zo'n slechte reeks knaagt niet aan het vertrouwen van Nunnely. "Als je geen vertrouwen hebt, kun je beter niet voetballen. Toch? Ik wil niet zeggen dat het niks met ons doet, maar we moeten ook niet te negatief doen. We moeten ook niet te snel conclusies trekken. Als je een paar wedstrijden verliest, is het niet zo dat het hele jaar slecht is. Binnen de kortste keren kan er een omslag komen. Iedereen is zich ervan bewust dat er punten gepakt moeten worden, dat gaan we nu gewoon proberen."

Nunnely straalt vertrouwen uit. Op het veld, maar ook ernaast. Hoewel hij positief is, kijkt hij ook kritisch naar het spel van zijn ploeg én zichzelf. Een dag na het duel in Heerenveen sprak de selectie open en eerlijk met elkaar. "Soms is dat lastig. Eerlijkheid is niet echt wat je altijd wil horen. Maar als je zulke wedstrijden verliest, moet je kijken waar het aan ligt. Iedereen moet ook naar zichzelf kijken. En uiteindelijk probeer je zo goed te spelen dat ze geen kritiek kunnen geven."

"Je moet niet tevreden zijn met wat je hebt, je moet altijd meer willen."

Dat doet de rappe buitenspeler ook. Met vier doelpunten is hij gedeeld clubtopscorer. "Wat dat betreft gaat het wel goed. Maar ik kan meer scoren. Je moet niet tevreden zijn met wat je hebt, je moet altijd meer willen. Dat wil ik ook. Ik wil elke week proberen te verbeteren", zegt Nunnely, die daarbij bijvoorbeeld kijkt naar het feit dat hij pas één assist achter zijn naam heeft staan. "En dan kijk je: geef ik de bal wel goed of is de afwerking niet goed? Ik denk vaak een beetje van beide."

De eerste kans om aan de statistieken te werken is tegen Go Ahead Eagles. De promovendus die het onder leiding van trainer Kees van Wonderen goed doet. Nunnely kent de trainer van de ploeg uit Deventer goed. "Ik heb het EK Onder 17 onder hem gespeeld. En nog wat andere interlands. Het is leuk om hem weer te zien. En het is ook leuk voor hem dat hij goed doet met Go Ahead."

Dat die ploeg goed presteert - het heeft slechts een punt minder dan Willem II - is voor Nunnely geen verrassing. "Je ziet dat ze willen aanvallen, beide backs gaan veel mee in de aanval. Het is een aanvallend ingestelde trainer. Dat was hij als bondscoach ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.