Emilie Sleven heeft met Hart voor Muziek haar droom waargemaakt

26 november 2021 om 09:16
nl
Zeg je Nederlandstalige muziek, dan zeg je Emilie Sleven (36). De ras-Tilburgse is ermee opgegroeid en doet inmiddels precies waar ze vroeger als kind al van droomde: radio maken en presenteren. Het eerste in Hilversum, het tweede op de bühne van Hart voor Muziek, welbekend bij de liefhebbers van het Nederlandse lied. Je hoort en ziet Hart voor Muziek én Emilie vrijdagavond om zes uur bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Emilie Sleven is een ‘selfmade’ vrouw en Kruikenzeiker pur sang. Ze is geboren en getogen in de wijk Zorgvlied in Tilburg en kan zich niet voorstellen óóit weg te gaan uit Brabant.

“Brabant is alles voor mij! Vanaf komende januari rijd ik weer iedere dag op en neer naar de studio in Hilversum, met plezier, laat dat duidelijk zijn. Maar als ik dan op de terugweg het bordje Tilburg zie staan, denk ik: yes, ik ben weer thuis!”

'Kijk eens papa, het is allemaal goedgekomen'
Via wat omwegen is Emilie qua werk precies beland waar ze wil zijn. En dat heeft ze niet zozeer te danken aan diploma’s maar wel aan talent, niet bang zijn voor het onbekende en haar passie voor radio en muziek.

“Mijn vader maakte zich daar wel eens zorgen over, dat ik niet de benodigde papiertjes had. Hij is er helaas niet meer, maar af en toe kijk ik omhoog en zeg ik tegen hem: kijk eens papa, het is allemaal goedgekomen.”

Hiermee doelt Emilie op haar radioprogramma SterrenNL van AVROTROS op NPO5 en natuurlijk ook op de presentatie van Hart voor Muziek.

“Ik wilde vroeger altijd al radiootje spelen’, ik ben gek op Nederlandstalige muziek en kan soms nog niet geloven dat dat nu mijn werk is. Het is gewoon een droom die is uitgekomen. Vervolgens werd ik ook nog eens gevraagd voor de presentatie van Hart voor Muziek, dus ik kan mijn geluk niet op.”

Steun en toeverlaat
Ze beaamt dat ze misschien wel een beetje een zondagskind is, want niet alleen qua werk, maar ook privé voelt de Tilburgse zich een gezegend mens. Met haar man Ferry en sinds 9 maart de kleine Xavi.

Emilie: “Ik leerde Ferry acht jaar geleden kennen, vrij snel na het overlijden van mijn vader. Dat was een ontzettend moeilijke tijd en Ferry heeft me daar echt doorheen gesleept. Hij is niet alleen mijn grote liefde, maar ook mijn steun en toeverlaat.”

Én nu dus ook de trotse vader van hun zoontje Xavi. “We zijn dolgelukkig met ons mannetje. Hij is zó vrolijk en lacht altijd. Ik moet zeggen dat ik sinds zijn geboorte wel een watje ben geworden. Want ik ben eigenlijk niet snel bang, maar de eerste keer alleen met hem in de auto vond ik doodeng.” Gelukkig kan Emilie er inmiddels om lachen.

Gezellig en gemoedelijk
Ze heeft het goed voor elkaar en is een gelukkig mens. Emilie hoopt dat ze dat ook uitstraalt als ze Hart voor Muziek presenteert.

“Ik ervaar Hart voor Muziek als een heerlijke aaneenschakeling van gemoedelijkheid en gezelligheid met allemaal enthousiaste mensen die van Nederlandstalige muziek houden. Daarbij is het mooi dat we jonge, beginnende artiesten een podium kunnen bieden. Ik hoop het nog lang te kunnen en mogen doen!”

Je ziet de uitzending van Hart voor Muziek vrijdagavond om zes uur (daarna ieder uur herhaald) bij Omroep Brabant: Ziggo-kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en op KPN-kanaal 507.
Of kijk de programma’s terug op onze mediapagina. En ontdek alle programma's hier.

Een impressie van Hart voor Muziek op Rhodos

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.