Multimiljonair Peter Gillis vertelt over zijn 'kutjeugd' in Rijen

26 november 2021 om 14:14 • Aangepast 26 november 2021 om 15:30
nl
Hij neemt nooit een blad voor de mond. Multimiljonair Peter Gillis van de SBS-soap 'Massa is Kassa'. En dat doet hij ook niet in zijn biografie die onlangs verscheen. Hij vertelt bijvoorbeeld over zijn jeugd in Rijen waar zijn ouders een café en een camping hadden. "Een kutjeugd", zegt hij erover in zijn boek. Peter Gillis is vandaag te gast in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Zo rijk als hij nu is, zo arm was zijn jeugd. Als hij een gat in zijn broek had huilde zijn moeder omdat ze niet wist hoe een nieuwe te kopen. Zijn vader was alcoholist en de kleine Peter moest soms vroeg naar bed zodat ze een maaltijd konden uitsparen.

De vader van Peter verkaste na een ruzie in de familie naar Asten, waar hij camping Strandbad Oostappen kocht. Het werd het startpunt voor het vakantieparkenimperium waar Peter Gilles rijk mee is geworden. Tientallen jaren lang werkte hij op de achtergrond. Maar de laatste jaren geniet hij van de schijnwerpers.

Sinds zijn programma 'Massa is Kassa' is hij een bekende Nederlander. En waar hij ook komt, altijd willen mensen met hem op de foto. Hij weigert nooit. Peter Gillis geniet van al die aandacht, en geeft zich steeds meer bloot. Dat doet hij ook in zijn biografie, die ook verschijnt onder de titel 'Massa is Kassa'. Met als ondertitel: 'de onthullende biografie van de brutaalste ondernemer van Nederland'.

Verder in KRAAK
Verder vandaag in KRAAK burgemeester Theo Weterings van Tilburg. Hij reageert op de nieuwste coronamaatregelen. Hoe gaat hij zorgen dat zijn inwoners zich aan die maatregelen houden? En hoe denkt hij dat we uiteindelijk uit deze gezondheidscrisis komen?

En verder aan tafel Ester Wijnen uit Den Bosch. Deze week was het de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Ester vertelt hoe ze langdurig mishandeld werd door haar ex-partner. Ze schreef er een boek over onder de titel: 'Jij bent het probleem.'

De talkshow KRAAK wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna ieder uur herhaald. Ook is het programma online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.