Video

Vijf verhalen die je dit weekend een positief gevoel geven

27 november 2021 om 17:00
nl
Sommige mensen worden depressief van het nieuws. Nieuws lijkt vaak alleen maar negatief te zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Omroep Brabant zet de vijf positiefste verhalen van deze week op een rijtje.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Omar Alwan (18) uit Oss schittert in een film die genomineerd is voor een Oscar. In de film 'Do not hesitate' speelt Omar een jongen die in oorlogsgebied woont in het Midden-Oosten. En dat is uit het leven gegrepen, want Omar vluchtte zelf voor IS-strijders uit Syrië.

Omar wist zelf nooit dat hij kon acteren. Eerst twijfelde hij nog even of hij acteur of tandarts wilde worden, maar die keuze is nu heel makkelijk geworden. Hij blijft acteren.

Wachten op privacy instellingen...

Rijk worden met chips eten, het kan echt
Chips is lekker, maar helaas niet zo gezond. Kim uit Nuenen heeft ontdekt dat het ook zijn voordelen kan hebben. Zij vond een bijzonder chipje, waarvan niet zijzelf maar haar portemonnee een stuk dikker werd.

Het chipje had namelijk de vorm van een cavia. Kim besloot het chipje op marktplaats te zetten. Dat leverde haar uiteindelijk, niet schrikken, 420,39 euro op. Meer chips kopen dus.

Kantoor van de toekomst
Steven Bos heeft een half miljoen euro gewonnen. Niet alleen fijn voor Steven, maar misschien ook voor jou. Hij krijg dit geld namelijk voor zijn onderzoek om het leven op kantoor en ook op thuiswerkplekken gezonder te maken. Misschien toch maar even aan je baas voorstellen maandag.

Jumbo in Irak
Dat Jumbo ook buiten Nederland aan de weg timmert is al bekend, maar dat ook Irak nu een winkel van het Veghelse supermarktbedrijf heeft, is toch een verrassing. Toch kunnen de inwoners van de stad Suleimaniya weldegelijk bij een Jumbo-winkel hun inkopen doen. En als een echte Jumbo lagen er ook in deze vestiging al in november pepernoten in de winkel

Wel of geen vuurwerkverbod?
In Etten-Leur leek er afgelopen week even helemaal geen vuurwerkverbod te komen. Langs de kant van de weg stonden namelijk reclameposters voor de verkoop van vuurwerk in het tuincentrum. Terwijl de overheid een geheel vuurwerkverbod had aangekondigd.

Het reclamebedrijf bleek een klein foutje gemaakt te hebben. Ze moesten eigenlijk de reclame voor een kerstcampagne van het tuincentrum ophangen. Helaas voor de vuurwerkliefhebbers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.