Video

RKC en PEC Zwolle houden elkaar in evenwicht in slaapverwekkend duel

27 november 2021 om 21:52 • Aangepast 28 november 2021 om 19:53
nl
RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben zaterdagavond een gooi gedaan naar de titel 'saaiste wedstrijd van dit voetbalseizoen'. In een tam en matig duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. De Zwollenaren waren nog het dichtst bij een doelpunt, maar een penalty werd hoog overgeschoten.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Na zeventien minuten aanmodderen in Zwolle vond Etienne Vaessen het genoeg. De doelman van RKC moest redding brengen en zag zijn ploeg niet scherp beginnen aan de wedstrijd. Flink wat scheldwoorden gingen over de tong in de hoop de spelers voor hem wakker te maken.

Niet alleen de spelers moesten wakker geschud worden, ook de aanwezige pers. De wedstrijd deed pijn aan de ogen en was allesbehalve vermakelijk. Natuurlijk mag er ook niet een al te hoog niveau verwacht worden van een wedstrijd tussen de nummer achttien en vijftien van de ranglijst, maar de twee degradatiekandidaten maakten bepaald geen reclame voor het voetbal.

Tijdsverspilling
In de eerste helft vielen er twee aardige momenten te noteren. RKC-aanvaller Jens Odgaard was dichtbij een doelpunt met een schot in de korte hoek en vlak voor rust kreeg ook PEC Zwolle een reuzenkans. Uit het niets stond Luka Adzic oog in oog met Vaessen. De keeper redde goed op de eerste inzet, en in de rebound kwam RKC goed weg. Adzic kon de bal in het vrijwel lege doel koppen, maar hij kopte tegen de paal.

Dit waren echter slechts schamele hoogtepuntjes. Er was een waslijst te maken met zaken die je beter kon doen tijdens PEC Zwolle-RKC.

RKC ontsnapt
De tweede helft bracht weinig verbetering. Nog steeds konden beide ploegen amper een kans creëren. Toch kreeg PEC Zwolle na een uur voetballen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ahmed Touba maakte in het zestienmetergebied een overtreding op Mustafa Saymak. Joey Kooij twijfelde niet en gaf de thuisploeg een penalty.

Maar de manier waarop Daishawn Redan de penalty op het doel schoot, paste bij de wedstrijd. De spits van de Zwollenaren schoot vanaf elf meter de bal huizenhoog over. Zo ontsnapte RKC aan een achterstand.

Eindsignaal
Ook na de gemiste strafschop bleef de wedstrijd van een dramatisch niveau. RKC leek het meest tevreden met een punt, aangezien het nog altijd op een veilige vijftiende plek staat. Hekkensluiter PEC Zwolle kon gewoon niet beter.

Volgende week wacht de Waalwijkers een thuiswedstrijd tegen NEC. Ze zullen dan uit een ander vaatje moeten tappen willen ze dan een resultaat boeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.