Ajax komt op het juiste moment voor Willem II: 'Niets te verliezen'

2 december 2021 om 13:46 • Aangepast 2 december 2021 om 17:21
nl
Willem II zit al een tijdje in de bekende hoek waar de klappen vallen. De laatste tik die het te verwerken kreeg was de 1-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Donderdagavond wacht een wedstrijd tegen koploper Ajax. Fijn, zo geven Görkem Saglam en Fred Grim aan. "Een wedstrijd waarin we niets te verliezen hebben."
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"We moeten onbevangen zijn", zegt trainer Grim over het duel in Amsterdam. "Druk is er niet, maar de spelers leggen zichzelf wel een hele hoop druk op. Die willen presteren, die willen er alles aan doen. Dat lukt op dit moment even niet, het is aan ons om dat met elkaar om te draaien. Maar tegen Ajax heb je in principe niets te verliezen."

Saglam is blij dat hij met zijn ploeggenoten na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles geen hele week hoeft te wachten op een nieuwe wedstrijd. “Na zo’n wedstrijd wil je het liefst zo snel mogelijk weer spelen. Nu moeten we naar Ajax. Ik denk dat we daar als club alleen maar kunnen winnen."

"Niemand verwacht veel van ons bij Ajax, wij zelf overigens wel."

"Niemand verwacht veel van ons daar, wij zelf overigens wel", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. "We moeten daar hard werken. Voor de club, voor elkaar en voor onszelf. Proberen het maximale eruit te halen, ook al is het voor ons misschien de zwaarste wedstrijd van het seizoen.”

Na de vierde competitienederlaag op rij was Grim zowel positief als kritisch op zijn ploeg. Als je ziet hoe we starten en welke beleving en passie er in de ploeg zitten, maak ik me daar nog geen zorgen over. Maar het gaat vervelend worden als je jezelf niet gaat belonen”, doelt Grim op het feit dat de Tilburgse club moeite heeft met scoren.

Dat was ook in de slotfase het geval, toen de oefenmeester met Ulrik Jensen een centrale verdediger in de punt van de aanval zette. Naast de spits. Grote kansen leverde het niet op. “Dan moet je wel herkennen dat je de bal voor de goal moet brengen, anders kom je nooit tot scoren. Als je blijft combineren terwijl onze centrale verdediger in het strafschopgebied staat, doe je jezelf te kort.”

"Ik geloof in het team, de spirit is goed."

Ook Saglam geeft aan dat het beter moet voor de goal. "In de eerste weken pakten we de punten, maar hadden we niet veel kansen. Toen haalden we het maximale uit de kansen. Daar moeten we nu aan werken, dat moet weer verbeteren. Ik geloof in het team, de spirit is goed. Maar misschien moeten we één stap meer zetten als we iets willen bereiken en veel punten willen pakken.”

De aanvallend ingestelde middenvelder doelt daarmee op de wil die er moet zijn om te winnen. “De absolute wil om een goal te maken, om een wedstrijd te winnen. En als je 1-0 achter staat, gaat het om hoe graag je terug wilt keren in de wedstrijd. Winnen is een mindset. We moeten dat tot een maximum pushen. Iedereen moet de beste versie van zichzelf naar boven halen. Iedere wedstrijd weer”, legt Saglam uit.

Niet dat ze bij Willem II nu op halve kracht spelen. “Maar je moet soms meer dan honderd procent geven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.