PSV-trainer Schmidt na puntenverlies: ‘Ik kan niemand iets kwalijk nemen’ - Omroep Brabant

PSV-trainer Schmidt na puntenverlies: ‘Ik kan niemand iets kwalijk nemen’

28 november 2021 om 19:46 • Aangepast 29 november 2021 om 11:05
nl
De teleurstelling was groot bij PSV na nieuw puntenverlies. In een wedstrijd die de ploeg volledig onder controle had ging het een kwartier voor tijd toch nog fout. Na afloop kon Roger Schmidt zijn ploeg amper iets verwijten. Alleen het niet maken van een tweede treffer zat hem dwars.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Alle lichten voor PSV stonden op groen om na 10 jaar eindelijk weer eens te winnen in Heerenveen. De Eindhovenaren kwamen al vroeg op een 1-0 voorsprong en kregen genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Dat gebeurde niet en na negentig minuten moesten de bezoekers genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Toch zag Schmidt een goed PSV.

“We speelden een hele goede wedstrijd. Als je het over een hele week ziet, spelen we drie topwedstrijden. Vandaag vergeten we alleen de tweede treffer te maken. We hebben zoveel kansen gecreëerd, de wedstrijd had al beslist kunnen zijn.”

"Doordat niemand de bal aanraakt is het een lastige bal voor de doelman"

Het ging uiteindelijk een kwartier voor tijd fout. Uit een vrije trap scoorde Heerenveen de gelijkmaker. Bij de goal zag vooral doelman Joël Drommel er niet goed uit. Toch wilde Schmidt na afloop niet een schuldige aanwijzen.

“De manier waarop we de vrije trap weggeven is ook onnodig. Doordat niemand de bal aanraakt is het een lastige bal voor de doelman.”

“Ik kan niemand na deze wedstrijd iets kwalijk nemen. We hebben genoeg goede momenten gecreëerd. We moeten accepteren dat het vandaag maar één punt oplevert.”

"Je moet de trainer vragen naar de keuzes"

Naast het feit dat Drommel er niet goed uitzag, was er ook kritiek op de wissels van Schmidt. Onder andere Van Ginkel viel in voor Ritsu Doan die aanvallend zeer dreigend was. De Japanner wilde zelf niet al te diep ingaan op zijn wissel.

“Je moet de trainer vragen naar de keuzes. Ik ben vooral teleurgesteld dat we vandaag punten verspelen. Ik zag het niet aankomen dat we deze wedstrijd nog weg zouden geven.”

De trainer gaf aan dat de fitheid één van de redenen was om te wisselen. “Niet iedereen was even fris meer. Je wilt dan nieuwe energie inbrengen. Voor Doan is het ook weer wennen om drie wedstrijden in een week te spelen."

Schmidt vond dat hij weinig andere keuzes had dan het brengen van de iets meer verdedigend ingestelde Van Ginkel. "Ik wil niet in excuses denken maar het is wel een gevolg van de krappe selectie die we nu ter beschikking hebben. Maar we hebben vandaag niet verloren door de fitheid van onze selectie. De wedstrijd had allang beslist moeten zijn.”

PSV wacht nu een relatief rustige week. Er staat geen doordeweekse wedstrijd op het programma en dus kan er verder gewerkt worden aan het herstel. Of er volgende week ook spelers terugkeren uit de ziekenboeg is nog niet duidelijk. Ook Schmidt kon hier nog geen uitspraken over doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.