Video

Dit zijn Brabanders met positief nieuws: 'Maar, je moet het wel zien'

1 december 2021 om 16:14 • Aangepast 1 december 2021 om 16:39
nl
“Ja, ik heb heel goed nieuws”, vertelt Astrid als één van de Brabanders die iets wil vertellen over een 'geluksmomentje.' "Ik ben met mijn hond Blackey net naar de dierenarts geweest en hij is gezond. Ik heb hem al twaalf jaar, hij is mijn maatje.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Op de stoep van de supermarkt heeft Henk heeft ook positief nieuws te vertellen. “Ik werk weer vier uur per dag na mijn diagnose prostaatkanker en da’s heel fijn.” Jamie weet ook goed nieuws te melden over haar baby die ze meedraagt in de maxi cosi. “Hij kan zich al omrollen, da’s toch hartstikke positief. Ik vind dat zo mooi.” Samenvattend: Er is ook nog positief nieuws!

“Iedere avond al die talkshows. Ik kijk er niet meer naar, ik word er helemaal niet goed van”, vertelt José die aan het winkelen is in Vlijmen. José is overigens niet de enige die de tsunami aan somber nieuws in coronatijd een beetje zat is. Ramon, die net een succesvolle zakendeal heeft afgerond, houdt op de stoep van de supermarkt een kort en krachtig pleidooi over de heersende negativiteit: “Deze tijd kan wel wat positiviteit gebruiken.”

Jacky die net oma is geworden onderschrijft dat. “Je moet wel positief blijven, maar het is wel moeilijk met de hele dag corona om je heen. Soms is het afzien, maar we moeten er allemaal doorheen.”

“We kunnen in deze tijd ook meer tijd voor elkaar maken."

Ramon draait de sombere situatie, in de zoveelste coronagolf en bijbehorende maatregelen, heel creatief om. “We kunnen in deze tijd ook meer tijd voor elkaar maken. Dat we meer genieten van elkaar. Dat kan een geschenk zijn wat we vaak niet zo ervaren.”

Geluk zit soms in de kleinste dingen blijkt uit de opmerking van Leon. "Mijn opa is vandaag 79 jaar geworden. Ik vind dat fijn, ik wens hem nog vele jaren toe."

Michelle Mols zegt hét recept te hebben tegen somberheid en negativiteit. “Ik ga heel veel op pad met mijn hond Beertje. Onderweg ontmoet je zoveel mensen die een glimlach op je gezicht brengen, dat is mijn positieve nieuws."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!