Geert was altijd al 'anders', maar hij wist niet wat hij had

4 december 2021 om 09:08 • Aangepast 6 december 2021 om 09:39
nl
De artsen in het ziekenhuis vertelden hem niet wat hij had. Zijn ouders spraken er ook niet over. Hij moest tegen iedereen vertellen dat hij aan zijn knie geopereerd was. Meer dan zestig jaar leefde Geert de Vocht uit Odiliapeel 'in een leugen', zoals hij zelf zegt. Hij ontdekte op latere leeftijd dat hij interseksueel is. Hij heeft zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen. In KRAAK vertelt hij zondag zijn levensverhaal.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Geert groeide op in een groot katholiek boerengezin in Odiliapeel. Geert was 'anders', maar daar werd niet over gesproken. Artsen stelden de diagnose PAOS, een syndroom waardoor mannelijke hormonen hun werk minder doen. Maar dit vertelden ze nooit tegen Geert. Die probeerde met zijn afwijkende lichaam een normaal leven te leiden, maar dat was geen gemakkelijk leven. Nog steeds zegt hij zich 'waardeloos' te voelen en geen 'volledige man'.

Een leven lang heeft hij er over gezwegen, maar nu niet meer. Hij werkt mee aan een toneelstuk waarin hij eindelijk vertelt wat er met hem aan de hand is. Geert heeft het gevoel dat het hem zelf niet meer echt helpt. Maar hij wil graag anderen die nu net zo eenzaam zijn als hij geweest is, de hand reiken.

Verder in KRAAK
Verder gaat het in KRAAK zondag ook over corona. Te gast is Chantal Bleeker uit Veghel. Zij is hoogleraar 'Uitbraken Infectieziekten' aan het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen. Ze was in Nederland één van de eersten die de zorgcrisis door de vierde golf aan zag komen en aandrong op strengere maatregelen.

Inmiddels zijn die strengere maatregelen getroffen. Daar kan de derde gast in KRAAK over meepraten: musical-artiest Marleen van der Loo uit Eindhoven. Ze speelt nu in de musical 'Come from away' die vlak voor de nieuwe lockdown in première ging. Nu zijn alle voorstellingen afgelast.

De talkshow KRAAK wordt zondag om 12.00 uur live uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna ieder uur herhaald. Ook is het programma online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.