Video

Overtuigend NAC haalt uit tegen FC Den Bosch

3 december 2021 om 21:49 • Aangepast 4 december 2021 om 11:44
nl
NAC heeft flink uitgehaald op bezoek bij FC Den Bosch. De Bredanaars overtuigden en wonnen met maar liefst 5-0 in De Vliert. Door de overwinning gaat NAC over FC Den Bosch heen op de ranglijst.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De sfeer bij beide ploegen was nogal verschillend voor aanvang van de wedstrijd. Bij FC Den Bosch waren er vooral tevreden gezichten. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. Bij NAC hing de vlag er anders bij. Al weken overtuigt de ploeg van Edwin de Graaf niet, al werd er vorige week in de laatste minuut gewonnen van Helmond Sport.

Toch was op het veld NAC de betere ploeg. Iets wat natuurlijk ook verwacht mag worden van een club die voor het seizoen nog riep mee te willen doen om de bovenste plekken. De Bredanaars begonnen fel en zette hoog druk. Het leidde tot een hoop kansen voor onder andere gelegenheidsspits Boris van Schuppen. Maar hij kreeg het voor elkaar een bal op drie meter van het doel over te schieten.

Wachten op privacy instellingen...

Plaaggeest Antonia
De beste man bij de bezoekers was Jarchinio Antonia. De rechtsbuiten kreeg veel ruimte en kon die goed benutten met zijn snelheid. Waar bij de kans van Van Schuppen nog een zeker lijkende assist werd afgenomen was het na een kwart wedstrijd wel raak op aangeven van Antonia.

Seuntjens kreeg de bal van de rechtsbuiten en schoot via een been van een verdediger de bal achter doelman Wouter van der Steen. Na de openingstreffer consolideerde NAC en kwam het eigenlijk niet in de problemen. FC Den Bosch probeerde het wel maar kwam niet verder dan een grote kans voor Ryan Leijten.

In de tweede helft werd de wedstrijd al snel beslist. Na een klein uur verdubbelde de bezoekers de voorsprong. Het was wederom Antonia die aangever was. Dit keer was het Kaj de Rooij die de voorzet van de rechtsbuiten wist te verwerken tot doelpunt.

NAC dendert door
Het feest voor de Bredanaars was daarmee nog niet compleet. Van Schuppen maakte zijn misser uit de eerste helft goed door oog in oog met de doelman voor de 0-3 te zorgen. Thom Haye maakte vanuit een vrije trap de 0-4. Ook invaller Pjotr Kestens mocht meedelen in de feestvreugde. Hij maakte een vijfde Bredase treffer.

Wachten op privacy instellingen...

Het zorgde voor een hoop lachende gezichten bij de NAC-spelers die elk doelpunt uitgebreid vierde. Ook voor de supporters thuis zal het eindelijk weer een pretje zijn geweest te kijken naar dit NAC. De ploeg voetbalde na magere weken eindelijk weer goed en liet zien dat het meer in zijn mars heeft dan een tiende plek op de ranglijst.

Bij FC Den Bosch zullen ze de wonden moeten likken. Lang leken de Bosschenaren op weg om een gooi te doen naar de periodetitel maar door twee nederlagen op rij is die droom ook uit elkaar gespat. Door de 0-5 eindstand wisselen de ploegen stuivertje op de ranglijst. NAC is de nieuwe nummer negen terwijl FC Den Bosch zakt naar een tiende plek.

Voor FC Den Bosch was het een wedstrijd om snel te vergeten. Aanvoerder Wouter van der Steen zag het vooral na de 0-2 instorten bij zijn ploeg. "Dan krijg je een wedstrijd dat je meer naar de klok kijkt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.