Video

Dieven nemen loader mee bij bedrijf, eigenaar looft 5000 euro beloning uit

4 december 2021 om 16:25 • Aangepast 6 december 2021 om 10:11
nl
Tonnie van der Heijden schrok vrijdagochtend flink toen hij bij zijn autobedrijf in Nuenen binnenstapte. Zijn mini loader was spoorloos verdwenen. Na een zoektocht en een blik op de camerabeelden bleek de loader gestolen te zijn. Tonnie loont nu 5000 euro uit voor de gouden tip.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

"Toen ik binnenstapte dacht ik: verrèk waar is die loader gebleven", vertelt Tonnie van der Heijden van autobedrijf Beter Rijden. "Er is helemaal geen alarm afgegaan dus ik denk dat ze de beveiliging hebben gesaboteerd."

Op de camerabeelden zijn de dieven donderdagnacht iets voor twee uur 's nachts te zien. Ze wandelen rustig binnen op het terrein. Vervolgens is iets voor drieën te zien dat ze met onze loader wegrijden. Ze zijn dus zeker een uur bezig geweest met de diefstal. "Ik denk dat ze zich goed voorbereid hebben en niet onbekend zijn met ons bedrijf", gokt Van der Heijden.

Het gaat om drie personen. Een dief heeft een grijs joggingspak aan met blauwe bodywarmer, een andere dief een groene broek en geelbruine jas en de derde dief heeft een blauwe joggingbroek en een zwarte jas aan. Alle drie de dieven dragen een capuchon.

5000 beloning voor gouden tip
Van der Heijden loont een beloning van 5000 euro uit voor de gouden tip die er voor zorgt dat hij zijn loader heel terug krijgt. "Een loader als deze kost tussen de 25.000 en 30.000 euro, dus ik hoop hem snel terug te krijgen", aldus de eigenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!