112-nieuws: hennepkwekerij gevonden in garage • brand in Roosendaal - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: hennepkwekerij gevonden in garage • brand in Roosendaal

8 december 2021 om 06:02 • Aangepast 9 december 2021 om 10:46
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie
  • Bij een garageboxcontrole werd een hennepkwekerij gevonden.
  • In Roosendaal werd brand gesticht bij een voormalig schoolgebouw.
  • Busje botst op vrachtwagen op parkeerplaats bij tankstation.
  • Brand in grote woonboerderij in Moergestel

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

20.30

Brandje in voormalig schoolgebouw Roosendaal

Bij het voormalige schoolgebouw van het Da Vinci College aan de Norbartlaan in Roosendaal heeft woensdagavond een brandje gewoed. Aan de achterzijde was een houten plaat die tegen het raam zat in brand gestoken. De brandweer had de brand snel geblust en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar binnen. De politie stelt een onderzoek in.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
16.40

Hennepkwekerij en illegaal vuurwerk gevonden bij controle garageboxen

Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM), de gemeente Heusden, de politie en de douane hebben dinsdag 65 garageboxen gecontroleerd. Daarbij werd een professionele hennepkwekerij met 227 plantjes en 56 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. Het vuurwerk is afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. In twee andere boxen troffen de controleurs mogelijk gestolen goederen aan en niet-bestaande kentekenplaten. De politie stelt een onderzoek in naar de gestolen goederen.

Foto: gemeente Heusden.
Foto: gemeente Heusden.
14.59

Politie zoekt getuigen van brandstichting scooter

Op de Spinmeesterstraat in Tilburg is in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november een brommer in brand gestoken. De brommer stond vlak geparkeerd voor een huis, dat schade aan de voorruit opliep. De bewoners merkten de brand zelf op en vluchtten naar de tuin. "Er zijn aanwijzingen dat de scooter in brand gestoken is. De tweewieler is van een van de bewoners", aldus de politie.

De politie onderzoekt camerabeelden uit de omgeving en roept getuigen op zich te melden.

14.35

Brand in woonboerderij

In een grote woonboerderij in Moergestel is woensdagmiddag brand uitgebroken. Het huis heeft een rieten dak, dat volgens de brandweer geheel verloren is gegaan. Er is niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Grote brand in woonboerderij in Moergestel, rieten dak totaal verloren

Wachten op privacy instellingen...
11.37

Leguaan gered na brand in terrarium

In een huis aan de Lijsterlaan in Beek en Donk is woensdagochtend brand uitgebroken in een terrarium. De leguaan die in het terrarium zat heeft het overleefd en is gered door de toegesnelde brandweer. Er is ook een hond uit het huis gehaald. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De brand werd ontdekt toen er rook uit het dak van het huis kwam.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
De leguaan (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
De leguaan (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
10.51

Motor gestolen in Waalre, politie zoekt daders

Wachten op privacy instellingen...
09.49

Brommer botst in Rijen

Op de Flaasendijk in Rijen zijn woensdagochtend een crossbrommer en een auto gebotst. De weg lag bezaaid met onderdelen en de voorruit van de auto raakte zwaar beschadigd. De man op de crossbrommer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
09.15

Slachtoffer schietpartij is Limburger

Bij de schietpartij dinsdagavond laat aan de Sonseweg in Eindhoven is een man van 30 jaar uit het Limburgse Panningen gewond geraakt. Het slachtoffer is volgens een woordvoerder van de politie gewond geraakt aan zijn arm. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Slachtoffer schietpartij in Eindhoven is man (30) uit Limburg

05.50

Busje botst op vrachtwagen op parkeerplaats bij tankstation

De bestuurder van een busje is iets na halfvijf gewond geraakt toen hij op de parkeerplaats bij een tankstation langs de A27 bij Hank tegen een geparkeerde vrachtwagen botste. Het busje raakte flink beschadigd door de klap.

Wachten op privacy instellingen...

Een ambulance heeft de bestuurder met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, zo laat een correspondent weten. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond en kon zijn weg vervolgen. Een bergingsbedrijf heeft het busje getakeld en afgevoerd.

02.45

Bestelwagen uitgebrand in Mierlo, brandweer vermoedt brandstichting

Op de Wilhelminastraat in Mierlo is iets na halfdrie een bestelwagen door brand verwoest. De brandweer vermoedt brandstichting. Volgens een correspondent heeft een buurtbewoner nog geprobeerd de boel te blussen. Dit mocht niet baten. De brandweer die het blussen overnam, kon niet voorkomen dat de bestelwagen als verloren moet worden beschouwd.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.

Om de brand goed te kunnen blussen, moest de brandweer de achterdeuren van de auto forceren. De oorzaak van de brand is niet duidelijk. Dit wordt door de politie onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...
23.10

Gewonde bij schietpartij in Eindhoven

Op de Sonseweg in Eindhoven is dinsdagavond iemand beschoten. Het slachtoffer was aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeert volgens de politie niet in levensgevaar.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.

De politie heeft op de plek van de schietpartij onderzoek gedaan. Volgens een correspondent is onder meer met een speurhond gezocht naar hulzen. Deze zijn, voor zover bekend, niet gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone