Liveblog

112-nieuws: Zwaargewonde bij ongeluk Eindhoven • Stroomstoring in Aalst

9 december 2021 om 08:10 • Aangepast 10 december 2021 om 11:30
nl
In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Man zwaargewond na botsing tegen boom in Eindhoven.
  • Auto belandt op kant in sloot naast A59.
  • Bij een garageboxcontrole werd woensdag een hennepkwekerij gevonden.
  • In Roosendaal werd opnieuw brand gesticht bij een voormalig schoolgebouw.

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten

21.11

Man zwaargewond na botsing tegen boom in Eindhoven

Een man is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een botsing tegen een boom in Eindhoven. Het ongeluk gebeurde aan de Tilburgseweg-Oost. Ook een vrouw op de bijrijderstoel raakte gewond.

De man is door de brandweer uit de auto bevrijd. Een traumahelikopter landde op de plek van het ongeluk. De man is onder begeleiding van de trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

De vrouw kon zelf uit de auto komen. Zij is ook naar het ziekenhuis gebracht, maar zonder spoed. Hoe het precies met de slachtoffers gaat, is onduidelijk.

foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
20.11

Hennepkwekerij in Dongen

De politie heeft woensdag een hennepkwekerij gevonden aan de Vivaldistraat in Dongen. Dat meldt de politie donderdag op Facebook. In het huis werden 209 hennepplanten aangetroffen die bijna oogstrijp waren.

Wachten op privacy instellingen...
19.09

Auto botst op voorganger in Deurne

Een automobilist is donderdagavond op z'n voorganger gebotst in Deurne. Het ongeluk gebeurde aan de Bakelseweg. Volgens onze correspondent besefte de bestuurder te laat dat de auto stilstond om linksaf te slaan.

De bestuurder van de stilstaande auto had pas een paar weken zijn rijbewijs en had de wagen net gekocht. Een persoon is door de ambulance nagekeken. De auto's zijn weg getakeld.

foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties vergroot
foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties vergroot
18.09

Grote stroomstoring in Aalst

In Aalst was donderdagavond brand in een verdeelstation. Volgens Enexis zitten 3378 huishoudens zonder stroom. Hoelang de problemen duren is nog niet duidelijk. De brand was aan de Gestelsestraat in Aalst.

(foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties)
(foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties)
17.58

Auto belandt in de sloot na aanrijding in Deurne

Een auto is donderdagavond in de sloot beland na een ongeluk in Deurne. Twee auto's kwamen in botsing met elkaar op de kruising Wittedijk en Nachtegaalweg. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onduidelijk. De inzittenden zijn door ambulance nagekeken maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Auto in de sloot (beeld: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
Auto in de sloot (beeld: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties).
16.43

Opnieuw brand bij voormalig schoolgebouw in Roosendaal

Alweer was er brand bij een voormalig schoolgebouw in Roosendaal. Donderdagmiddag werd alweer een houten plaat voor een raam in brand gestoken, meldt onze correspondent. Het was woensdagavond ook al raak bij het gebouw aan de Norbartlaan in Roosendaal. Beide keren moest de brandweer uitrukken om de brand te blussen bij de oude locatie van het Da Vinci College.

(beeld: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties)
(beeld: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties)
16.04

38 tanks met lachgas gevonden in Breda

Met speurhonden hebben de politie, gemeenten en de Douane 735 garageboxen en twee bedrijfspanden gecontroleerd. Eigenlijk werd gezocht naar onder meer vuurwerk. In plaats daarvan werden in Breda 38 lachgascilinders, 25 sets valse kentekenplaten en spullen om hennep te telen gevonden.

De meeste doorzoekingen waren in Breda, daar werden 420 garageboxen gecontroleerd, in Oosterhout waren dit er 215 en in Etten-Leur 100. In Drimmelen werden twee bedrijfspanden doorzocht.

15.00

Vuurwerkrellen Roosendaal: vooral boetes voor onruststokers

Bijna alle onruststokers die meededen aan de vuurwerkrellen eind november in Roosendaal, hebben hun straf te horen gekregen. De meeste betrokken jongeren hebben een boete gekregen. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

In totaal werden 22 verdachten opgepakt. Meer dan de helft was minderjarig, de jongste verdachte is dertien. De meeste relschoppers hebben inmiddels hun straf te horen gekregen. Veertien personen kregen een boete voor onder andere het verstoren van de openbare orde of samenscholing.

LEES OOK: Vuurwerkrellen Roosendaal: vooral boetes voor onruststokers

14.29

Man (51) opgepakt voor schietpartij in Eindhoven

De politie heeft woensdag een 51-jarige man Eindhovenaar opgepakt, die wordt verdacht van een schietpartij op de Sonseweg in Eindhoven. Daarbij raakte een man van dertig uit Panningen (Limburg) gewond.

De verdachte kwam volgens de politie al snel na de schietpartij in beeld. Hij werd woensdag opgepakt toen agenten hem voorbij zagen rijden.

12.55

Vrouw gewond na ongelukkige val van fiets

Een vrouw is donderdag in Deurne gewond geraakte na een val van haar fiets. Ze gleed op de Helmondseweg uit over bladeren die op de weg lagen, waardoor ze viel en op haar hoofd terechtkwam. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
08.23

Illegaal vuurwerk in Boxmeer

Wachten op privacy instellingen...
07.56

Kans op gladheid in hele land, behalve het westen

Het KNMI waarschuwt voor gladheid in een groot deel van het land. Met uitzondering van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland is er overal kans op gladde wegen door bevriezing van het wegdek. Halverwege de ochtend verdwijnt de gladheid. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen nacht op veel snelwegen gestrooid.

07.52

Auto belandt op kant in sloot naast A59

Een auto op de A59-afrit naar Sprang-Cappelle-West is donderdagochtend in de sloot naast de weg belandt. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur.

De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe ernstig hij gewond is geraakt. De wagen is inmiddels uit de sloot getakeld.

20.30

Brandje in voormalig schoolgebouw Roosendaal

Bij het voormalige schoolgebouw van het Da Vinci College aan de Norbartlaan in Roosendaal heeft woensdagavond een brandje gewoed. Aan de achterzijde was een houten plaat die tegen het raam zat in brand gestoken. De brandweer had de brand snel geblust en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar binnen. De politie stelt een onderzoek in.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!