Brabantse Formule 1-fans klaar voor wereldtitel Max Verstappen

10 december 2021 om 08:00 • Aangepast 10 december 2021 om 12:12
nl
Voor vele duizenden Brabantse Formule 1-fans is dit het weekend van de waarheid. Want Max Verstappen en Lewis Hamilton rijden hun eerste rondjes op het circuit van Abu Dhabi. Een van de twee is zondag wereldkampioen. Drie vragen aan drie grote Formule 1-fans.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Hoeveel heb je deze week over Formule 1 gesproken?
Marco Kleij uit Nuenen, 57 jaar: “Heel veel en ook veel geappt. Ik heb in de app een vriendengroep en die komt uit heel Nederland. Ik werk ook al 29 jaar als machinist bij de NS, voor hen ben ik de Formule 1-man. Maandag was ik in Den Bosch op het station en vroeg een collega: wordt Max kampioen? Hij wilde wedden voor een Bossche bol!”

Fiona Adriaansen uit Waalwijk, 42 jaar: “Ik heb veel mensen gesproken, maar ook elke seconde van de dag gedacht aan zondag, echt heel veel! Ik heb ook veel op internet gekeken om te zien of er nog wat gebeurd was in de Formule 1. Ook heb ik me helemaal verdiept in het circuit van Abu Dhabi. Max won daar vorig jaar, maar het circuit is veranderd. Er zijn nu meer ronde bochten dan rechte bochten.”

Nick Ho uit Etten-Leur, 16 jaar: “Iedereen heeft het erover, zelfs docenten op school. We hebben het over wat er is gebeurd, over de omstandigheden eigenlijk over alles. Voor mij als kersvers kampioen in het karten is het heel inspirerend om te zien hoe de profrijders omgaan met emoties en situaties op de baan. Dat bespreek ik zeker met mijn vader.”

Formule 1-fans: Marco Kleij, Fiona Adriaansen, Nick Ho
Formule 1-fans: Marco Kleij, Fiona Adriaansen, Nick Ho

Waar ga je kijken?
Marco Kleij: “Ik kijk thuis in mijn mancave met vrienden. Mijn garage heb ik omgebouwd. Er staat een tafel in waar we aan kunnen praten en eten. Er zitten toiletten in, een kachel en een beamer. Iedereen doet een zelftest van tevoren, dat hebben we afgesproken want we willen elkaar niet besmetten met corona.”

Fiona Adriaansen: “Zoals al het hele seizoen kijk ik thuis in de bank met mijn zoon en drie vrienden. We beginnen vrijdag al met de vrije trainingen. Daarna staat het hele weekend in het teken van de Formule 1.”

Nick Ho: “Ik kijk gewoon thuis. Normaal kijk ik met mijn vader, maar hij is het weekend weg. Nu kijk ik met een vriend en met mijn opa en oma.”

Wie wordt wereldkampioen?
Marco: “Ik hoop dat Max wereldkampioen wordt en vind ook dat hij het verdient. Hij heeft de Formule 1 weer op de kaart gezet nadat het jarenlang saai is geweest. Max heeft de strijd teruggebracht. Toch heb ik een onderbuikgevoel dat hij het niet wordt.”

Fiona: “Max wordt wereldkampioen! Vorig jaar won hij in Abu Dhabi en lag hij mijlenver voor. Al is het circuit door de aanpassingen meer een Mercedesbaan geworden. Ik denk dat Max zo pissig is over wat afgelopen weekend is gebeurd dat hij er klaar mee is en de overwinning pakt.”

Nick: “Ik hoop Max, maar denk Hamilton. De hele Formule 1-organisatie is Engels georganiseerd. Ik heb soms het idee dat ze een beetje partijdig zijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!