Liveblog

112-nieuws: Ongeval in Breda • Dronken van vermoeidheid achter het stuur

11 december 2021 om 06:00 • Aangepast 21 december 2021 om 11:34
nl
In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Man en vrouw aangehouden voor gewapende overval.
  • Aanhouding met pepperspray van automobilist die afsluiting A27 negeerde.
  • Vrachtwagenchauffeur mist bocht en belandt op aarden wal in Tilburg.

Liveblog

23.00

Liveblog gesloten

22.50

Oververmoeid achter het stuur na 80 uur werk

Wachten op privacy instellingen...
18.40

Gewonde bij botsing tussen auto's in Breda

Bij een ongeluk tussen twee auto's in Breda is iemand gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Het kruispunt van de Crogtdijk met de Konijnenberg was afgesloten terwijl hulpverleners de auto's afvoerden. Dat veroorzaakte een flinke file. Beide auto's hebben flinke schade na het ongeluk.

Flinke schade door het ongeluk (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Flinke schade door het ongeluk (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
18.28

Man en vrouw aangehouden voor gewapende overval

Een 40-jarige man uit Schijndel en een 32-jarige vrouw uit Den Bosch zijn aangehouden voor een gewapende overval. In een winkel aan de Boschweg in Schijndel werd 12 juli een overval gepleegd. Een verdachte bedreigde een winkelmedewerker met een mes. De buit bestond uit verlichtingsartikelen.

De man en de vrouw hebben hun aandeel in de zaak bekend.

18.07

Politie rukt uit voor overval, maar blijkt niets aan de hand te zijn

De politie is zaterdagavond rond half zes uitgerukt voor een overval aan de Schadewijk in Eersel. De bewoner belde zelf dat er een overval had plaatsgevonden. De politie rukte groots uit, maar er bleek niets aan de hand te zijn. De bewoner was verward en is overgedragen aan zorgverleners.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
17.40

Pepperspray nodig om automobilist aan te houden

Een automobilist die zich niets aantrok van de wegwerkzaamheden op de A27 tussen de knooppunten Hooipolder en St. Annabosch is aangehouden. Er was pepperspray nodig om haar of hem onder controle te krijgen en over te brengen naar het cellencomplex. De wijkagenten van Drimmelen op Instagram: "Door kordaat optreden van de wegwerkers is erger voorkomen."

Wachten op privacy instellingen...
17.20

Verkeer op de N279 wordt via op- en afrit geleid

De N279 richting Veghel was bij Berlicum tijdelijk dicht. Hulpdiensten waren daar bezig de weg vrij te maken na een aanrijding tussen een trekker en een vrachtwagen. Verkeer wordt via de afrit en oprit omgeleid.

Wachten op privacy instellingen...
14.35

Verkeersdrukte door uitverkoop bij lampenwinkel

Bij een lampenwinkel aan de Regenbeemd in Breda ontstond zaterdagmiddag een file. Dit vanwege een uitverkoop. De verkeersdrukte was ook merkbaar op de A59. Inmiddels is de winkel weer dicht en gaat deze zaterdag ook niet meer open.

Wachten op privacy instellingen...
13.35

Scooterrijdster botst tegen busje in Hulten

Een scooter is zaterdagmiddag tegen een busje gereden op de Hulteneindsestraat in Hulten. De scooterrijdster reed over het Schaijkpad, een snelfietspad, en wilde de Hulteneindsestraat oversteken maar zag het aankomende busje over het hoofd. Door de klap belandde ze op de grond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

11.29

180 kilo vuurwerk in beslag genomen bij controle in grensstreek

Bij een vuurwerkcontrole in het gebied tussen Baarle-Nassau, Gilze en Chaam heeft de politie vrijdag 180 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dit vuurwerk had een waarde tussen de 1500 en tweeduizend euro, maakte de politie zaterdagochtend bekend.

Zo'n 180 kilo vuurwerk werd bij de controle in beslag genomen (foto: politie).
Zo'n 180 kilo vuurwerk werd bij de controle in beslag genomen (foto: politie).
10.34

Boomstammen op A65

De rijbanen van de A65 van Den Bosch richting Tilburg waren zaterdagochtend twee uur lang afgesloten nadat bij knooppunt Vught boomstammen op de weg waren terechtgekomen. Dit gebeurde rond halfelf. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Het weghalen van de boomstammen kostte de nodige tijd. "De boomstammen wogen zevenhonderd kilogram per stuk", liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Wachten op privacy instellingen...
10.21

Afrit A16 dicht na brand bestelbus

De afrit van de A16 naar Breda werd zaterdag rond halftien afgesloten nadat een bestelbus daar vlam vatte. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht.

Hoe de bestelbus op de A16 vlam kon vatten, wordt onderzocht (foto: Jesse Monden).
Hoe de bestelbus op de A16 vlam kon vatten, wordt onderzocht (foto: Jesse Monden).
10.16

Raveparty stilgelegd

Midden in het Mastbos in Breda vond vrijdagavond een raveparty plaats. De politie heeft het feest stilgelegd. "Zo hebben wij de natuur weten te beschermen en overlast weten tegen te gaan." Er werden deze avond dertig bekeuringen uitgeschreven vanwege het aanwezig zijn in het natuurgebied na zonsondergang.

Wachten op privacy instellingen...
10.08

Dode zwerver Breda stierf een natuurlijke dood

De zwerver die vrijdag dood werd gevonden aan de rand van de wijk Haagse Beemden in Breda stierf een natuurlijke dood. Dat liet de politie zaterdagochtend na onderzoek weten.

09.33

Vrachtwagenchauffeur mist bocht

Een vrachtwagenchauffeur miste zaterdagochtend de bocht van de Burgemeester Bechtweg in Tilburg richting de A65. De vrachtwagen kwam vervolgens op de aarden wal tot stilstand. Het ongeluk gebeurde rond halfacht. Twee zware bergingsvoertuigen moesten er aan te pas komen om het gevaarte weer van de aarden wal te krijgen. De chauffeur raakte bij de aanrijding niet gewond.

De vrachtwagen kwam tot stilstand op de aarden wal (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De vrachtwagen kwam tot stilstand op de aarden wal (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
02.59

Auto slaat over de kop in Veen

Een auto is vrijdagnacht over de kop geslagen op de Groeneweg in Veen. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder spoorloos. Een correspondent vermoedt dat de automobilist de macht over het stuur verloor en vervolgens een stoeprand en een paaltje raakte. Een berger heeft de auto getakeld.

De automobilist in Veen raakte de stoeprand en een paaltje (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De automobilist in Veen raakte de stoeprand en een paaltje (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
02.00

Automobilist aangehouden in Ulvenhout

Een automobilist is vrijdagnacht aangehouden tijdens een politiecontrole op de Chaamsebaan bij Ulvenhout. De bestuurder had geen rijbewijs bij zich en reed onder invloed van drugs. De automobilist werd naar het politiebureau gebracht voor bloedafname.

Wachten op privacy instellingen...
02.00

Autobanden in brand in Veen

Op de beruchte kruising van de Witboomstraat met de Van der Loostraat in Veen is vrijdagavond twee keer een stapel autobanden uitgebrand. Zo'n honderd tot 150 man stond hierbij te kijken. "De brandweer kon het vuur rustig doven", laat een correspondent weten. "Er werd wel her en der wat vuurwerk afgestoken, maar dat was niet heel veel." Op deze kruising is het al jaren traditie om in de aanloop naar oud en nieuw en tijdens de jaarwisseling auto’s of autobanden in brand te steken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!