Opluchting bij nieuwe koploper PSV: 'Blijven geloven in eigen kunnen'

12 december 2021 om 23:11 • Aangepast 13 december 2021 om 07:04
nl
De opluchting was groot bij PSV zondagavond, na het laatste fluitsignaal. Op het nippertje werd de koppositie veroverd. Dankzij de invallers Maxi Romero en Yorbe Vertessen wonnen de Eindhovenaren in de laatste minuut met 2-1 van NEC. Ondanks dat de overwinning moeizaam tot stand kwam, vond coach Roger Schmidt het een verdiende zege.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV kwam al vroeg op achterstand en moest tachtig minuten lang in de achtervolging. De ploeg voetbalde tegen een Nijmeegse muur, iets wat niet makkelijk was volgens aanvoerder Marco van Ginkel. “Je staat te spelen tegen negen man op een lijn. Dat is niet gemakkelijk. De buitenwereld denkt misschien dat het makkelijk is, maar geloof me: het is echt lastig.”

"We kunnen niet verwachten dat iedereen maar altijd perfect presteert.”

De achterstand kwam tot stand na wederom een fout van doelman Joël Drommel. Maar coach Schmidt zag ook de positieve kanten van de bekritiseerde doelman. “In de tweede helft redde hij ons twee keer heel goed. Natuurlijk moest hij de bal bij die vrije trip slimmer verwerken, maar dat weet Joël zelf ook. We kunnen niet verwachten dat iedereen maar altijd perfect presteert.”

Roger Schmidt zag zijn ploeg vooral creativiteit missen maar was blij dat zijn team geduldig bleef. “We hadden moeite de oplossing te vinden. Uiteindelijk zijn we geduldig gebleven en bovenal blijven vechten. Soms heb je dagen zoals deze. Dan is blijven geloven in eigen kunnen het minste wat je moet doen.”

Al met al was de oefenmeester tevreden over het optreden van zijn team. “We hebben dik verdiend gewonnen. Vergeet niet dat wij onze 29e wedstrijd speelden van dit seizoen. Je kunt ook niet altijd honderd procent zijn. In de voetballerij is winnen zelden makkelijk.”

"Misschien ben ik de enige die ons dit seizoen goed vindt spelen"

Vooral de invallers lieten een goede indruk achter. Romero gaf de assist bij het winnende doelpunt nadat Vertessen zijn ploeg op gelijke hoogte had gebracht. Teamgenoot Van Ginkel genoot van de Argentijn. “Ik heb Maxi Romero heel veel zien werken in de gym. Ik weet precies hoe hij zich voelt. De assist die hij geeft, was van grote klasse. Veel spelers houden zo'n bal niet binnen.”

Dankzij de overwinning op NEC veroverde PSV de koppositie in de Eredivisie. Voor de wedstrijd wist het elftal al dat bij een overwinning de eerste plaats de beloning zou vormen, na het duren puntenverlies van Ajax en Feyenoord. “Je volgt de concurrentie uiteraard” , vertelde Van Ginkel na afloop. “Maar het is dan juist belangrijk de focus te behouden.”

Schmidt keek breder dan alleen deze dag. “Als je het gehele seizoen ziet, hebben we nog niet één keer onverdiend gewonnen. Misschien ben ik de enige die ons dit seizoen goed vindt voetballen. Maar dat we nu eerste staan, is een knappe prestatie.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.