PSV rekent in beker op halve kracht af met Fortuna Sittard

15 december 2021 om 22:51 • Aangepast 16 december 2021 om 20:49
nl
PSV had woensdag weinig moeite met Fortuna Sittard. In de tweede ronde van de KNVB Beker werden de Limburgers eenvoudig verslagen met 2-0. Ritsu Doan was tweemaal trefzeker voor de Eindhovenaren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Bekervoetbal kan heel leuk zijn. Vaak hangt er een stunt in de lucht en zie je de meest gekke dingen gebeuren. Woensdagavond was dat niet het geval bij PSV – Fortuna Sittard. De wedstrijd had een heel lage amusementswaarde. De confrontatie werd door beide ploegen eerder gezien als formaliteit.

Een stunt van Fortuna Sittard heeft er geen moment ingezeten. PSV dicteerde de wedstrijd maar deed dat in een heel laag tempo. De bezoekers begonnen met een hoop reserves terwijl bij de Eindhovenaren redelijk bekende namen in het veld stonden. Al waren er wel wat wisselingen. Zo stonden onder anderen Armando Obispo en Yorbe Vertessen aan de aftrap.

Slaapverwekkkend
PSV deelde het eerste halfuur speldenprikjes uit. Carlos Vinícius was een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar echt grote kansen waren het niet. Na een klein halfuur spelen kwam de thuisploeg wel verdiend op voorsprong. Na een mooi hakje van Mario Götze dribbelde Ritsu Doan het zestienmetergebied in. Hij schoot met links hard in de korte hoek: 1-0.

Het was een hoogtepuntje in een slaapverwekkende wedstrijd. Dat was ook te merken aan de reservespelers en de leden van de technische staf die rijkelijk laat reageerden op het doelpunt. Zij dachten dat de inzet van de Japanner in het zijnet was beland.

Drommel maakt het spannend
Het leek er totaal niet op dat PSV in de problemen ging komen. Toch werd het even spannend voor het doel van de Eindhovenaren. Het begint een wekelijks item te worden. De onzekerheid van Joël Drommel. De keeper zag er ook woensdagavond twee keer niet goed uit. In eerste instantie liet bij de bal los bij een corner. Een paar seconden later liep de PSV-goalie te grabbelen bij een schot van afstand. Beide momenten liepen, gelukkig voor Drommel, met een sisser af.

PSV liet de Limburgers eigenlijk al te lang in leven. Het speelde op halve kracht en hoopte daarmee de volgende ronde te bereiken. Dat ging ook lukken want na een uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Opnieuw was het Doan die scoorde. De Japanner trok naar binnen en schoot snoeihard raak. De wedstrijd was beslist en gescoord werd er niet meer. 2-0 was de eindstand.

In de koker
PSV maakt geen misstap en gaat verder naar de laatste zestien. Het kan zich op gaan maken voor de laatste twee competitiewedstrijden tot de winterstop. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen RKC. Volgende week donderdag is er nog de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De volgende ronde van de KNVB Beker staat gepland op 18, 19 en 20 januari. Wie PSV dan treft wordt zaterdag bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.