Kans op witte kerst, maar schaatsen zit er deze maand niet in

16 december 2021 om 13:36 • Aangepast 17 december 2021 om 09:18
nl
Het zou zo maar kunnen dat we dit jaar een witte kerst krijgen in Brabant. Vanaf dinsdag gaat het namelijk vriezen, voorspelt Diana Woei van Weerplaza. “Als het koud blijft en er valt wat neerslag dan kan er zomaar sneeuw vallen.”
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Dinsdag begint het waarschijnlijk met vriezen. “Over het algemeen zal het lichte vorst zijn. Dan spreek je van -2 of -3 graden. Op beschutte plekjes kan het wel -4 of -5 worden", zegt Diana Woei.

"Dat is alleen nog lastig te zeggen op deze termijn."

Hoe het weer er precies uitziet aan het eind van volgende week is nog onzeker. “De meeste modellen geven wel aan dat het gaat vriezen, maar dan is het nog niet zeker. Enkele andere modellen voorspellen nog 10 graden op donderdag.”

Aan het eind van volgende week is er echter ook kans op neerslag. Dat kan wel eens gaan betekenen dat wij een witte kerst krijgen. “Als een van die buitjes dan in de avond of vroege ochtend valt dan kan er zomaar winterse neerslag bij zitten. Dat is alleen nog lastig te zeggen op deze termijn."

"Op natuurijs zit het er sowieso niet in deze maand."

Mochten die winterse buien inderdaad komen, dan vallen die gelukkig wel op het juiste moment. “Als er sneeuw valt dan is dat op woensdagavond, kerstavond en eerste kerstdag.”

Hoewel het gaat vriezen, is er voor de schaatsliefhebbers minder goed nieuws. “Alleen met een snelle ijsbaan en een hele goede ijsmeester kan er geschaatst worden. Op natuurijs zit het er sowieso niet in deze maand.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!